Anasayfa Haber LG Yeni Qualcomm İşlemciden Memnun!

LG Yeni Qualcomm İşlemciden Memnun!

LG yeni Qualcomm işlemcide ısınma sorunu yaşamadıklarını ve kullanacaklarını açıkça bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde çıkan Bloomberg kaynaklı bir haberde, Samsung’un yeni telefonlarından Qualcomm işlemci yerine kendi Exynos modellerini kullanacağı söyleniyordu. Qualcomm ya da Samsung tarafından yalanlanmayan bu haber, yeni 20 nm Snapdragon 810 işlemcisinin aşırı ısınma sorunu olduğunu ve Samsung’un bu yüzden vazgeçtiğini iddia ediyordu.

Ancak LG tarafından yapılan bir açıklama bunun tam tersi yönde oldu. LG’nin başkan yardımcısı Woo Ram-chan tarafından verilen bir demeçte, şirketin yeni Snapdragon 810 işlemcisini test ettiği ve gayet memnun kaldığı bildirildi. Yeni 20 nm mobil işlemcide herhangi bir ısınma sorunu bulunmadığı, hatta önceki 28 nm işlemcilere göre çok daha soğuk çalıştığı vurgulandı.

LG bu yeni işlemciyi G Flex 2 başta olmak üzere yeni telefonlarında kullanacak. Samsung ve LG’nin çelişen açıklamalar yapmalarının arkasında neyin olduğunu kestirmek ise pek kolay değil. Bir ihtimal, Qualcomm’un Snapdragon 810 modelinin sorunlarını gidermiş olması. Bir diğeri ise Samsung’un farklı tasarım kararları nedeniyle ısınma sorunlarıyla karşılaşmış ve bunları aşamamış olması. Snapdragon 810’un ne kadar başarılı olacağını ise ancak bu işlemciyi taşıyan mobil cihazlar piyasaya çıktığında göreceğiz.