Anasayfa Haber Yeni AMD İşlemciler Mart Ayından Sonra Gelecek

Yeni AMD İşlemciler Mart Ayından Sonra Gelecek

AMD tarafından yatırımcılara verilen bir tele-konferansta, firmanın yeni yol haritası da açıklandı.

AMD her yıl yatırımcılarına yönelik düzenlediği konferansı, bu yıl da planladığı gibi gerçekleştirdi. Şirket CEO’su Lisa Su tarafından verilen bilgiler, şirketin yeni işlemcilerini ancak Mart ayından sonra başlayacak olan 2015’in ikinci mali çeyreğinde piyasaya süreceğini ortaya koydu.

Bu yol haritasına göre AMD’nin All-in-One ve dizüstü bilgisayarlara yönelik geliştirdiği Carrizo serisi ilk olarak piyasaya sürülecek. Bu APU serisi şirketin yeni nesil Excavator CPU çekirdeklerini ve Graphics CoreNext 1.2 mimarisini aynı çatı altında birleştirecek. Graphics CoreNext 1.2 mimarisi aynı zamanda AMD’nin Tonga grafik işlemcilerinin de temelini oluşturuyor.

Kurumsal pazara yönelik olarak ise yeni Opteron “Seattle” işlemcileri gelecek. Bu işlemciler özellikle sunucular için geliştirilmiş ve her biri sekiz adet ARM Cortex A-57 64-bit çekirdek barındırıyor. AMD’nin bu işlemcilerle sunucu pazarında gittikçe yayılan ARM mimarisi işlemci kullanımı trendinden faydalanmak istediği çok açık. AMD bu şekilde doğrudan Intel ile rekabet etmekten kurtulacak, ancak bu defa da karşısında Qualcomm ve MediaTek gibi başka dişli rakipler bulunacak.

PC kullanıcılarının merakla beklediği yeni Radeon Rx 300 serisi ekran kartları da Mart ayından sonra raflara çıkacak. Radeon R9 380 modeli orta fiyat seviyesinde bir işlemci olan “Trinidad” modeline sahip olacak. Bu yeni işlemci bir önceki “Curacao” ile aynı nanometrede üretiliyor, ancak 4,096 adet GCN 1.2 çekirdeğiyle öncekinden iki kat daha fazla çekirdeğe sahip. Kartın 4 GB yüksek bant genişliğine sahip RAM ile satışa sürüleceği bildiriliyor. Fiyat olarak ise AMD’nin 200 dolar civarını hedeflediği açıklanıyor.