Anasayfa Haber Homeworld Remastered Şubat’ta Geliyor

Homeworld Remastered Şubat’ta Geliyor

Gearbox tarafından yeniden yapılan Homeworld serileri Şubat ayında piyasaya çıkacak.

Klasik strateji oyunları arasına giren Homeworld serilerinin tüm hakları 2013 yılında Gearbox tarafından satın alınmıştı. THQ şirketinin iflasından sonra açık artırmaya çıkarılan oyunlarının hakları pek çok yapımcı arasında pay edilmişti. Gearbox isim haklarını satın aldığı Homeworld 1 ve 2’yi yeniden elden geçirdi ve yakında satışa çıkaracak.

hw2_remastered_01

Homeworld Remastered adıyla satışa çıkacak olan yapım, iki oyunu da tek başlık altında topluyor ve 35 dolar fiyatla Steam üzerinden oyunculara sunuyor. Oyunun grafikleri ve sesleri Gearbox tarafından tamamen elden geçirilmiş. Ayrıca oyun kodlarında da modern sistemlere uygun olması için bazı kısımlar yeniden yazılmış. Ancak oyunların yapısında ve oynanışında orijinallerine sadık kalınmış. Homeworld Remastered 25 Şubat 2015 tarihinde satışa sunulacak.

Bu arada Gearbox ayrıca Homeworld Shipbreakers adını taşıyan yeni bir oyunun da yapılmakta olduğunu duyurdu. Bu oyunun Gearbox ve Blackbird Interactive tarafından ortaklaşa geliştirilmekte olduğu biliniyor. Oyun orijinal Homeworld serilerinin öncesini anlatıyor. Ancak bunun dışında hakkında çok fazla bilgi yok.