Anasayfa Haber Sony, İnce PS4 Çıkaracak Mı?

Sony, İnce PS4 Çıkaracak Mı?

Yeni bir söylentiye göre Sony, PS4 konsolunun “Slim” versiyonunu yakında piyasaya çıkarabilir.

Sony daha önceki Playstation oyun konsolu PS3’ün “slim”, yani daha ince modelini piyasaya çıkarmıştı. İnternete sızan bazı söylenti ve resimlere göre, şirket şimdi de PS4 için aynı şeyi yapmaya hazırlanıyor olabilir.

Aşağıda gördüğünüz resimlerin şirket içinden sızan fotolar olduğu iddia ediliyor. Ancak tabii ki bunların doğruluğunu teyit etmek pek mümkün değil. O yüzden de bu iddiayı biraz temkinle karşılamak gerekiyor.

Temkinli olmayı gerektiren en önemli sebep ise, PS4 konsolunun henüz çok yeni olmasıdır. Sony daha önce PS3 için Slim modeli çıkardığında, o konsolun çıkışının üzerinden hayli zaman geçmiş ve satışları belli bir doygunluğa ulaşmıştı.

Oysa Sony’nin kendi rakamlarına bakılacak olursa PS4 halen gayet iyi satıyor. Daha ince bir modelin çıkması için henüz hiç sebep yok. Kaldı ki daha ince bir modelin çıkması için konsolun iç donanım tasarımında da ciddi yenilikler yapılması gerekir. Bu da fazladan masraf anlamına geliyor.

Tabii bu etkenler söylentileri ortadan kaldırmaya yeterli değil. Fısıltılara bakılacak olursa Sony tarafından şirket içinde “Monolith” kod adıyla anılan bu yeni PS4 modeli, önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan E3 fuarında basına resmen tanıtılacakmış. Yani bu söylentilerin ne kadar gerçek olduğunu yakında hep beraber göreceğiz.

ps4-slim-leak-1

ps4-slim-leak-2

ps4-slim-leak-4

ps4-slim-leak-5