Anasayfa Haber Opera’nın Kurucusundan Vivaldi Geliyor

Opera’nın Kurucusundan Vivaldi Geliyor

İnternet tarayıcıları pazarına şimdi de Vivaldi adı ekleniyor, ama pazardaki rekabet buna izin vermeyebilir.

Opera aslında neredeyse internet kadar eski bir yazılım şirketi, vaktiyle ilk internet tarayıcı yazılımlarından birini geliştirmişlerdi. O günlerde kurulup da bugün hâlâ bağımsız olarak ayakta olan nadir yazılım firmalarından biri olduğu da söylenebilir. Ancak tabii ki zaman içinde kilit personelden ayrılanlar da oldu.

Jon Von Tetzchner bu isimlerden biri, kendisi Opera’nın kurucularındandı. Bugünlerde ise Vivaldi Technologies adını verdiği yazılım şirketini yönetiyor. Vivaldi Technologies tarafından geliştirilen Vivaldi adlı yeni internet tarayıcının teknik ilkbakış sürümü ise geçtiğimiz günlerde yayınlandı. İsterseniz buradan kendiniz de görebilirsiniz.

Von Tetzchner geliştirdikleri yeni tarayıcının daha sofistike kullanıcıları hedeflediğini ve tıpkı eski günlerdeki gibi yine aktif bir kullanıcı kitlesi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Tabii internet tarayıcı pazarının pek eski günlerdeki gibi olmadığını da hatırlamak lazım. Bakalım Vivaldi sahnede kalabilecek mi, zamanla göreceğiz.