Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #36 – iPhone, iPod ve Steve Jobs

Kafa Ayarı #36 – iPhone, iPod ve Steve Jobs

Steve Jobs ile asansörde karşılaşanların başına neler geldi? iPhone’un günümüzdeki başarısına, iPod’un doğuşuna, Apple’ın geçmişine dönüyoruz…

Apple üç ayda 74.5 milyon iPhone sattı. Ayda 28.83 milyon, günde 827.777, saatte 34490, dakikada 574 ve saniyede 9.58 satış yeni bir rekor oldu. Bu bölümün süresi olan 34 dakika 8 saniye boyunca dünyada 19619 iPhone satıldı.

Peki Apple bu hale nasıl geldi? Steve Jobs’ın Apple’a döndüğü zaman yaptıklarını, yenilediği ve durdurduğu ürünleri, iPod çılgınlığını konuşuyoruz. Zira Apple’ın Tim Cook döneminde yeni iPhone 6 ile yakaladığı başarının benzeri iPod döneminde görülmüştü. Sadece iPhone ve iPod değil elbette Newton, iMac ve diğer Apple ürünlerinden de bahsediyoruz. Teknoloji ve moda konseptinin dikkat çektiği 2000’lerin başına ve ortalarına dönüyoruz.

Sıcak bir içecek eşliğinde iyi seyirler dileriz…

Dipnot: Asansör konusu ise hala kesin olarak doğrulanmış değil ama kuvvetle muhtemel.

Disclaimer: Kafa Ayarı tamamen muhabbet amaçlı bir programdır. Bu programın hazırlanmasında herhangi bir Apple ürünü kullanılmamış, telefonlar program bitiminde sessiz moddan çıkartılmıştır. Biz o zamanlar iPod değil Walkman kullanıyorduk.

iPhone ile anlatacaklarımız doğal olarak bitmedi, yeni bir programa kadar 1 saat 15 dakika 24 saniyelik iPhone 6 incelememizi izlemenizi tavsiye ederiz.