ASUS’un Konsol Oyun PC’si ROG GR8’i inceliyoruz. İşte ROG GR8’in özellikleri ve oyun performansı…
ASUS’un tanıttığı yeni konsol boyutunda bilgisayar ROG GR8 bir dizüstü bilgisayardan çok daha hafif ve küçük. Özellikle Republic of Gamers ailesinin bir üyesi olmasıyla ve tasarımıyla dikkat çeken bir bilgisayar. Mekanik oyuncu klavyesi, ROG Gladius oyuncu faresi ve Windows 8.1 64 bit kurulu oyuna hazır versiyonunu inceledik.
00:09 – ROG GR8 nedir? Konsol bilgisayar ya da konsol PC kavramı nedir?
01:23 – ROG GR8 oldukça küçük, ölçülere ve farklı açılardan tasarıma bakıyoruz. Kutu açılışı ve kutu içeriği için ASUS ROG GR8 Kutudan çıkıyor videomuzu izleyebilirsiniz…
02:55 – ROG tasarımı. Miracast tuşu ve işlevi.
03:50 – Ön portlar.
04:25 – Yatay ya da dikey kullanılabiliyor. Arka taraftaki portlara bakıyoruz. Giriş çıkışlar, bağlantılar ve ses, grafik detayları.
10:58 – Soğutma sistemi alttan havayı alıp tek bir fan ile yukarı doğru üflüyor. İnanılmaz derecede sessiz: 23- 28 desibel boşta, yükte ses seviyelerine sahip.
11:48 – Alt kısım, yan kısımlar, tasarım detayları.
12:30 – İşlemci özellikleri.
13:00 – GTX 750Ti ekran kartı 2 GB. Yeni Maxwell mimarisi.
13:10 – ROG GR8’in içini açıyoruz. Kullanıcılar kolayca sabit disk ekleyebiliyor ve RAM’leri yükseltebiliyor. Disk ve RAM özellikleri.
14:30 – Kasayı tam olarak söktük ve içerisindeki PCB’ye, üzerine konumlanan ana bileşenlere yakından bakıyoruz. WiFi 802.11 AC, Miracast modülü ve kasanın oturma şekli.
15:56 – Diğer tarafa, soğutma sistemine, SSD, işlemci ve ekran kartı gibi bileşenlere bakıyoruz. Ayrıca PCB’den ayrılmış yalıtımlı ses yongası gibi önemli ve yeni nesil ASUS anakartlarda gördüğümüz özellikler dikkat çekiyor.
18:09 – ASUS ROG Swift Monitör, ROG GR8 konsol PC, ROG Gladius fare ve mekanik oyuncu klavyesi ile birlikte bir set oluşturduk. Yazılım özelliklerine yakından bakıyoruz zira bu sürüm Windows 8.1 64 Bit ve gerekli uygulamalar kurulu olarak geliyor.
19:17 – ASUS AISuite III uygulamasına bakıyoruz. Güncelleme, WiFi ve diğer detaylar.
20:30 – Güç tüketimi.
22:15 – Access Point işlevi de mevcut.
23:18 – GameFirst III yazılımına bakıyoruz. Oyunlara ağ önceliği atıyoruz.
25:28 – Wi-Fi GO!
26:40 – ASUS Sonic Radar ile Counter Strike Global Offensive oynuyoruz. Bu bize sesleri ekranda görsel olarak işaretliyor.
29:35 – CS GO testi.
31:07 – Middle Earth Shadow of Mordor testi.
34:37 – Civilization V testi.
35:39 – Sleeping Dogs testi.
36:18 – batman Arkham Origins testi.
37:56 – Battlefield 4 testi.
39:54 – Dota 2 testi.
41:07 – ROG GR8’in beraberinde gelen mekanik klavye M801 modeli. Kailh Red Linear Non-Clicky Switch kullanılmış, Türkçesi ile Kailh marka, kırmızı düz basış sağlayan, klik sesi çıkartmayan mekanik anahtarlar kullanılıyor. Bu anahtarların farklı sürümleri örnek olarak Razer Black Widow gibi oyuncu klavyelerinde de kullanıldı. Muadillerinin piyasa fiyatının yaklaşık 400- 450 TL olması dikkat çekiyor. USB kablosu çıkartılabiliyor, boyutu sayesinde çantaya ROG GR8 ile birlikte kolayca sığıyor.
44:36 – ROG Gladius oyuncu faresi değişebilir tuş yastıkları ve Japon yapımı Omron anahtarlara sahip. Hızlı, ağırlığı ve ergonomisi çok ince tasarlanmış ve kullanması çok keyifli. Kablosu çıkartılabiliyor, yine çantaya rahatlıkla atılabiliyor. ASUS’un Armory yazılımı ile programlanıp ayarlanabiliyor. Bu yazılım ne yazık ki GR8’de kurulu gelmiyor, kendiniz kuruyorsunuz.
48:08 – ROG GR8’i klavye ve faresiyle birlikte oyun esnasında kullanırken hız ve ergonomi açısından test ettik. Mekanik klavyenin farklı anahtar sesini, farenin hareketlerini buradan takip edebilirsiniz.
50:32 – Sonuç değerlendirme. ASUS ROG GR8 incelememizin sonucunda oyun amaçlı konsol PC’nin tasarımını, performansını, kutu içeriğini, fiyatını artı ve eksileriyle değerlendiriyoruz.



siteye ne yaptınız 30 saniye tepki vermio sayfalar.?? :))
zor açtım videoyu inceleme için teşekkurler.
Şu an hızlı erişebildiğinizi umuyoruz, video dışında arkaplanda site üzerinde çalışmalarımız vardı.
Laptop işlemcisi koymuşlar parçaların küçük olması normal :) Psu bile yok sistemde. Adaptörle calısıyor.
Güç tüketimi çok iyi.
Alt kısımdaki ram modülü çıkık bunu görmemişsiniz.
Tam anlayamadım biraz daha açıklar mısınız.
Ali abi belli ki yorucu bir hafta olmuş . Sanki böyle uykulu gibisin ama çok güzel bir inceleme olmuş her zamanki gibi tekrardan teşekkür ederim.
Site üzerinde çalışıyorduk bir yandan daha yeni tamamlıyoruz, gelecek hafta videolarına bomba gibi hazırlanıyoruz :)
Bu haftada bombaydınız :)
EDİT ;
Her hafta olduğu gibi :)
Bu pc boyutlarından dolayı sık sık konsollarla kıyaslanmış ama bunun saçma olduğunu hepimiz biliyoruz aslında. Oyun yapımcıları konsolları optimizasyon gücüyle sürekli zinde tutarken yükseltme seçeneği bulunmayan gtx 750ti uzun vadede tutunamayacaktır. Yüksek konfigrasyonlu modeller derseniz o tarafta da dizüstü oyun pc leri daha mantıklı. Kısacası bu konsol pc denilen sistemler bence gelecek vaat etmiyor.
Keşke dediğiniz gibi zinde tutabilseler, ciddi ciddi PlayStation 5 ve yeni Xbox söylentileri dolanıyor. Oyun geliştiriciler yeni nesil konsolların gücünden memnun değil. Öte yandan inanılmaz hafif işletim sistemleri var ve PC’deki sayısız sürücü paketini barındırmak zorunda değiller, amaca yönelik cihazlar ve çeşitli avantajları var. Bu bölümde nasıl çalıştıklarını: https://www.technopat.net/2014/06/12/kafa-ayari-3-konsollar-pc-gta-5/ bu makalede de https://www.technopat.net/2014/11/23/playstation-4-vs-xbox-one-vs-pc-populer-oyunlarda-cozunurluk-ve-fps/ hangi oyunda hangi konsol ne performans verir bunu anlatmıştık.
Abi siz şimdi bunumu tavsiye edersiniz yoksa 3000-3500 tl arasında bir pc toplamakmı daha iyi ? Bide bu GTA V i kaldırabilirmi ? :)
Kendi bilgisayarınızı toplayabiliyorsanız zaten her ay sistem tavsiyelerimizden ve sistem toplama rehberlerimizden uygun parçalara bakıp kendi hayalinizdeki sistemi, bütçenize uygun olarak oluşturabilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihiniz, incelemede her şeyi anlatıp geri kalanı size bırakıyoruz. GTA 5 çıkmadan kesin konuşmak mümkün değil ancak sistem gereksinimlerine bakarsak evet.
saol abi
Makine çok güzel. Yalnız bence PC ve konsol donanımlarını karşılaştırmanız yanlış. Biri elma biri ananas. Konsol pc ye göre çok daha verimli çalışır. PC de işletim sitemi kerneli, sürücüler, çok farklı donanımlar vs performansı düşürür. Konsolun tek işi oyunu çalıştırmaktır ve geliştiriciler için de hiç bir süpriz yoktur. Bu sayede oyunda yüksek kalitede optimizasyon elde edilir. Örneğin ps4 deki Dragon age’i, Assassins Creed’i aynı matematiksel performans değerlerine sahip bir PC’de çalıştırdığınızda çok daha kötü bir performans elde edersiniz.
Elmalar ve armutlar konusunda haklısınız ancak burada esas sözümüz konsollarda ne olduğunu bilmeden “3.000.000 teraflops sunuyor” türü yanlış bilgi yayanlara. Daha önce yorumlarda gördük, soruluyor bu yüzden değindik. Hangi konsolda hangi oyun kaç FPS ve çözünürlükte çalışıyor diye bir makalemiz var https://www.technopat.net/2014/11/23/playstation-4-vs-xbox-one-vs-pc-populer-oyunlarda-cozunurluk-ve-fps/
Sosyalde neden erişim yok ?
Asla konsollarda Civizilation göremeyiz ama siz de asla PC’DE Uncharted, The Last of Us gibi EXCLUSİVE oyunları GÖREMEYECEKSİNİZ. Bari gidip GTA 5 oynayayım. 2560×1440 monitörler en az 1000 tl.
Monitör fiyatları konusunda haklısınız, Exclusive yani konsola özel oyunlar da konsol piyasası için çok önemli. İyi eğlenceler dileriz.
Koy çantaya evden işe taşı. Ama 900 serisi almak lazım gpu’yu. O kadar para verip de 750ti kullanmak ayrıca 2gb olması çok kötü olmuş. O klavye mause de çok saçma olmuş. Boşu boşuna fiyat yükselmiştir. Bu üreticileri bazen hiç anlamıyorum :)
760 olsa haklısınız Kepler, ancak 750 serisi ilk Maxwell mimarili ekran kartı: https://www.technopat.net/2014/11/11/asus-gtx-750ti-strix-oc-edition-inceleme/
Sorularım altta sıralı umarım hepsine cevap verirsiniz ASUS ROG GR8 ile WoW, Diablo 3, Starcraft 2, Assassin’s Creed Unity, Far Cry 4, Watch Dogs oyunlarının hangilerini, ne kalitede oynayabilirim ? Bu oyunları oynayabilmek için ASUS GTX 750 Tİ yeterli bir GPU mu ? Vatan da satılan versiyonundan Watch Dogs çıkıyor mu ? (Bunu bilir misiniz bilmem ama ben yinede sormaktan zarar gelmez dedim.) Eğer yetmiyorsa 3500-4000 tl ye bir sistem önerisi verebilir misiniz ? (Her şey dahil bir öneri) Şimdiden teşekkürler severek ve beğenerek izliyorum :)
Saydığınız bütün oyunları High yani yüksek ayarlarda oynayabilirsiniz. Daha önce yaptığımız testler var. Watch Dogs’da 40 FPS elde edebiliyorsunuz: https://www.technopat.net/2014/11/11/asus-gtx-750ti-strix-oc-edition-inceleme/
Bende 42″ lg webos tv var(full hd,500hz,mircast destekli) bu cihazı tv de kullanmayı düşünüyorum.oyun oynarken tv de görüntü kalitesi nasıl olur ?
Tv için önerir misiniz.
Full HD 42 inç TV’lerde gayet güzel sonuç verir, HDMI portu ile bağlayabilirsiniz. TV kullanımında USB kablosuz Gamepad de takabilirsiniz.
dh’da sizi eleştirmişler. aynı ürün incelemesinde :/ siz daha iyi incelediniz orası kesin!
Ekran kartı upgrade edilebiliyor mu?
Hayır bu tür cihazlarda masaüstü bilgisayarlardaki gibi Upgrade seçenekleri geniş olmuyor.
acaba ekran kartı örneğin gtx970 gibi bir ekran kartı ile değiştiriliyor mu?
acil yanıtlar mısınız?
Değiştiremezsiniz, sabit.
cs go da kaç fps aldınız ? ve gta 5 yüksek ayarlarda kaldırır mı ?
çok mu zor cevaplamak
Yüksek ayarlarda rahatlıkla kaldırır. Sabırsızlanmanıza gerek yok zira Technopat Sosyal ve burada sorulara sırasıyla yanıt veriyoruz sizden önce soru soran binlerde kullanıcı mevcut.
ssd yeri özel mi yoksa herhangi bir ssd alıp takabilir miyiz ?
Herhangi bir 2.5 inç SSD’yi takabilirsiniz.
iyi performanslı ortamala bi mönitör önerebilir misiniz?
Aylık sistem tavsiyelerindeki sistemlerde farklı parça önerileri sunuyoruz: http://www.technopat.net/sistem-tavsiyeleri-2/
1)stream yapmak için iyi bir bilgisayar mı yoksa asusun oyuncu laptoplarını mı tercih edeyim 2)ayrıca en az medium özelliklerle ortalama kaç yıl götürür bu pc bizi
Medium özelliklerde uzun süre rahatlıkla kullanılabilir. Stream için de gayet güzel ancak kıyaslamak istediğiniz net bir model varsa bir konu açın bakalım karşılaştıralım teorik olarak.
ROG G751 sanırım Türkiye’de satılıyor mu bilmiyorum o nedenle satılıyor ise bu model satılmıyorsa buna en yakın model ile kıyaslayalım.Bir diğer tercih etme nedenim Gr8 i dizüstü pc lerde ısınma problemi olması.
gta 5 yüksek ayarlarda kaldırır mı
Konu eski ama sorayım . Bu alet ten almaya karar verdim .mac mini almayi dusunuyordum ama mac den daha iyi olduğu kanısındayım . film müzik ve azıcık oyun amaçlı tv ye baglayacagim. Gr8 gtx 750 ti mi tercih edilmeli gtx960m li gr6 mi fiyatlar aynı gibi 100 tl oynuyor arada . Mobil gtx 960 ile masaüstü 750 ti arasında kaldim bir el atın.
Selam technopat ailesi başlık eski olsada asus gr8 almaya karar verdim sadece bir soru kafama takıldı içindeki gtx750 ti her ne kadar iyi olsada 1 2 sene sonra iş göremeyecek bir ekran kartı modeli olucak yeni oyunlar için içindeki gtx 750 ti değiştirilebiliyormu değiştirilebiliyorsa almayı planlıcam şimdiden teşekkür ederim
Klavye ve mause dahil olan paketin fiyatı ne kadar?