Anasayfa Haber Raspberry Pi 2 Bedava Windows 10 ile Gelecek

Raspberry Pi 2 Bedava Windows 10 ile Gelecek

Raspberry Pi 2
Raspberry Pi 2

Yeni Raspberry Pi 2 tanıtıldı. Teknik özelliklerinin yanında Microsoft’un sunacağı ücretsiz Windows 10 lisansı da bu bilgisayarı çekici hale getiriyor…

Yeni Raspberry Pi 2 geliştiriciler için yine ucuz ve esnek bir araç olacak, ancak bu sefer çok daha güçlü geliyor. Fiyatı sadece 35 dolar olan bu bilgisayar yeni 900 MHz frekansında çalışan dört çekirdekli, Cortex A7 işlemci, 1 GB LPDDR2 SDRAM ve önceki Raspberry Pi 1 ile tam uyumluluk sunuyor.

Fiyatta artış olmadan çok daha güçlü özellikler sunulması bir yana, Microsoft, Raspberyy Pi 2 kullanıcılarına ücretsiz Windows 10 sözü verdi. Yani 35 dolarlık bilgisayar hem çoğu akıllı telefondan daha güçlü, hem de ücretsiz Windows işletim sistemine sahip olacak.

Peki bu Windows 10’un bir farkı olacak mı? Evet, henüz Windows 10’ün hangi sürümlerinin çıkacağı açıklanmamasına karşın farklı bir sürüm olacak. IoT denilen Internet of Things yani nesnelerin interneti sürümü kullanılacak. Bu da birbirine bağlanan akıllı cihazlarda kullanılmak üzere geliştirilen, gelecekte buzdolabından klimaya kadar farklı ev araçlarında yaygınlaşması beklenen bir sürüm. IoT elbette bu kadar dar değil ancak nesnelerin interneti konulu farklı haber, makale ve videolarımızı takip ederek konuya daha iyi vakıf olabilirsiniz.

Geliştiriciler Microsoft Windows IoT Developer Program yani geliştirici üyesi olarak ücretsiz Windows 10 lisanslarına sahip olabilecekler.

Raspberry Pi 2’nin 35 dolarlık fiyatı, ücretsiz işletim sistemi ve teknik özellikleri son derece çekici olmasına karşın özellikle geliştiricileri ve öğrenmek, keşfetmek isteyenleri hedeflediğini hatırlatalım.