Anasayfa Haber Windows 10 Abonelik Sistemiyle Gelebilir

Windows 10 Abonelik Sistemiyle Gelebilir

Microsoft’un “Windows 365” markasının isim haklarını alması, yeni söylentilere sebep oldu.

Microsoft daha önce Office 365 uygulamasıyla mobil cihazlarda Office yazılım paketini piyasaya sürmüştü. Bu paketin özelliği aylık abonelik ücretiyle kullanıcının hizmetine sunulmasıydı. Şirketin bu girişimden tatmin olduğu ve bu iş modelini Windows işletim sistemine de uygulamayı düşündüğü de pek sır sayılmazdı.

Ancak geçtiğimiz günlerde şirketin “Windows 365” markasının haklarını alması, eski söylentileri güçlendirdi. Üstelik şirket yönetiminin Windows 10 işletim sistemini bir hizmet olarak gördüklerini söylemesi de üzerine tuz biber ekti. Her ne kadar Windows 10 daha eski sürümlerin kullanıcıları için ilk bir sene ücretsiz olarak sunulacak olsa da, yeni kullanıcıların ya da ilk seneden sonra geçiş yapacak olanların ne bedel ödeyecekleri henüz belli değil.

Bazılarına göre Microsoft bu isim hakkını sırf başkaları almasın diye almış olabilir. Ancak pek çok kaynaktan gelen fısıltılar, Microsoft’un Windows 10 işletim sistemini bir aylık abonelik ücretiyle piyasaya süreceğine işaret ediyor. Eğer Microsoft bunu yaparsa büyük bir fiyat etiketi yerine, çok küçük aylık ödemelerle kullanıcıları rahatlatabileceğini, böylece gelirlerinde bir devamlılık sağlayabileceğini düşünüyor olabilir. Ancak gerçeği ancak yeni işletim sistemi resmen satışa çıktığında öğreneceğiz.