Anasayfa Haber Apple Sahiplerine Hem İyi, Hem Kötü Haber

Apple Sahiplerine Hem İyi, Hem Kötü Haber

Apple iPhone alırken fiyatı daha ucuz diye en düşük kapasiteli modeli seçtiyseniz, bu haber canınızı sıkabilir.

Sıkı bir iPhone ya da iPad kullanıcısı iseniz, sık sık App Store üzerinden alışveriş yapıyor ve bol bol uygulama indiriyorsanız, zaten depolama kapasitesinin ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz demektir. Bu durumda büyük ihtimalle yeni bir Apple cihazı alırken de nispeten büyük depolama kapasitesine sahip olanı tercih ediyorsunuzdur.

Ancak pek çok kullanıcı aradaki fiyat farkı yüzünden olabilecek en düşük depolama kapasiteli modeli tercih ediyor. Bu haber sıkı kullanıcılar için iyiyken, işte bu tasarruf meraklıları için biraz kötü bir haber. Çünkü Apple uygulama geliştiricileri için belirlediği üst sınırı artırdı!

App Store üzerinden satışa sunulacak bir uygulamanın dosya boyutunda 2 GB sınırı uzun süredir mevcuttu. Bu durum özellikle oyun geliştiricileri açısından hayli sıkıntı yaratıyordu. Daha iyi grafikli, daha geniş kapsamlı oyunlar genellikle çok daha fazla depolama alanı gerektiriyor. Android uzun süredir 4 GB üst sınırına sahipti, bu da yeni nesil mobil oyunları yapanların işini hayli kolaylaştırıyordu.

Artık iOS için uygulama yazanlar da bu serbestliğe kavuşmuş bulunuyorlar. App Store üzerindeki uygulamalar için dosya boyutu üst sınırının 4 GB olarak yükseltilmesi, uzun süredir askıda olan pek çok uygulama ve oyun projesinin de en sonunda gerçekleşmesine imkan tanıyacak. Ne var ki 8 ya da 16 GB depolama alanı olan Apple kullanıcıları için bu durum hayli can sıkıcı olacaktır.