Anasayfa Haber Samsung Yatırımları Hızlandırıyor

Samsung Yatırımları Hızlandırıyor

Samsung, elektronik pazarında gittikçe artan rekabete, üretime çok büyük yatırımlar yaparak cevap vermeye hazırlanıyor.

Samsung’un son zamanlarda özellikle mobil cihazlar alanında ciddi bir pazar payı kaybı yaşaması, şirketin uzun vadeli stratejilerini de yeniden gözden geçirmesine sebep olmuş. Eskiden beri çeşitli konularda diğer şirketlere olan bağımlılığını azaltmak için adımlar atan Samsung, bu amaçla anahtar bileşenlerin üretimine yaptığı yatırımları ciddi oranda artırıyor.

Uzun zamandır kendi işlemcilerini üretebilen Samsung, özellikle son zamanlarda Qualcomm işlemcilerin yerine kendi Exynos modellerini koymaya başladı. Uzun vadede daha da yeni teknolojiye sahip işlemciler üretebilmek için harekete geçen şirket, Güney Kore’de tamamen yeni bir işlemci fabrikası kuruyor. Bu iş için yaklaşık 13 milyar dolar ayıran Samsung’un elektronik konusundaki tek yatırımı bununla kalmıyor.

Reuters kaynaklı bir habere göre Samsung’un yeni yatırımı, özellikle mobil cihazlar pazarındaki bir diğer anahtar parça olan ekran panellerinin üretimine odaklanmış olacak. Samsung özellikle OLED ekran panelleri üretmek için tamamen yeni bir fabrika daha kurmaya hazırlanıyor. 2017 yılında üretime geçecek hale gelmesi planlanan fabrika için 3,6 milyar dolarlık bir bütçe ayrılmış.

Samsung bu yatırımlarla gelecekte üreteceği mobil cihazlar için ihtiyaç duyacağı ekran ve işlemcileri dışarıya bağımlı olmadan tedarik edebilecek. Bunun da ötesinde, diğer üretici firmalar için de fason üretim yapılması hedefleniyor. İşlemci, ekran paneli ve RAM gibi anahtar parçaların Güney Kore içinde üretilmeye devam etmesi, Samsung’a gittikçe güçlenen Çinli markalar karşısında umduğu avantajı sağlayacak mı, orasını da ancak önümüzdeki yıllar gösterecek.