Anasayfa Haber Sony Daha Çok MediaTek İşlemci Kullanacak

Sony Daha Çok MediaTek İşlemci Kullanacak

Sony mobil pazarda daha fazla rekabet edebilmek için Tayvanlı firmalarla daha fazla işbirliğine gidiyor.

Piyasada dolaşan bazı haberlere göre, Sony’nin önümüzdeki dönemde çıkaracağı Xperia telefonlarında, MediaTek işlemcilere daha fazla yer vereceği söyleniyor. Şirketin özellikle giriş ve orta seviyedeki modellerinde Tayvanlı MediaTek’in işlemcilerini kullanacağı tahmin ediliyor.

MediaTek son zamanlarda gittikçe daha fazla elektronik üreticisi tarafından tercih ediliyor. Ancak üst sınıf telefonlarda halen Qualcomm hakimiyeti söz konusu. Sony ise bir yandan ürün gamındaki model sayısını azaltırken, bir yandan da maliyeti daha da düşürmenin yollarını arıyor.

Ancak bu işbirliği Sony için zaten bir ilk olmayacak, çünkü Japon devi zaten bir süredir pek çok Tayvan markasıyla ortak çalışmalar yürütüyordu.  Foxconn, FIH Mobile, Compal ve Arima Communications gibi şirketlerle ortak projeler zaten yapılıyor. Hatta Sony’nin yeni Xperia E4 modeli tamamen Arima şirketinin eseri.

Sony’nin yeni telefonlarında özellikle MediaTek’in MT6752 modeli işlemcisini tercih edeceği tahmin ediliyor. 64-bit destekli sekiz çekirdekli bu işlemci, aslında hayli yeni bir tasarım ve HTC ya da Acer gibi diğer büyük üreticilerin telefonlarında da kullanılıyor.