Anasayfa Haber AMD R9 390X Sıvı Soğutmayla Gelecek

AMD R9 390X Sıvı Soğutmayla Gelecek

AMD’nin merakla beklenen üst düzey GPU’su için 4 ile 6 hafta arası bir süre bekleyebiliriz.

Her geçen gün AMD’nin RX 300 serisine dair yeni bilgilerin ortaya çıkması sebebiyle, yeni ekran kartı serisinin kullanıcılarla buluşmasının oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz. Son yayınlanan bilgilere göre AMD’nin yeni üst düzey amiral gemisi R9 390X modelinin çıkışına 1 ay kadar bir süre kaldı.

WCCFTech kaynaklı bilgilere göre, R9 390X dört ila altı hafta içinde performans tutkunu kullanıcılarla buluşacak. Yani R9 390X’i Mart sonu veya Nisan başı gibi teknoloji mağazalarında görebileceğiz. Ancak AMD’nin yeni amiral gemisi ile ilgili yayınlanan tek bilgi bu değil. Söylentilere göre AMD, R9 390X’in referans modelinde Cooler Master tarafından geliştirilen bir sıvı soğutma kullanacak. Ancak Sapphire ve Powercolor gibi üreticiler bu modelde kendi soğutucularını kullanacaklar.

Ekran kartı üreticisinin son performans canavarı R9 295X2, yine sıvı soğutma ile piyasaya sürülmüştü. Ancak R9 295X2’de soğutmanın tasarım ve üretim işini Asetek üstlenmişti. Uzun bir süredir Asetek’in R9 390X’in soğutmasını tasarlayacağı konuşulmuş olsa da, görünüşe göre AMD’nin amiral gemisinin soğutmasından Cooler Master sorumlu olacak.