Anasayfa Haber Apple’a Adam Çalma Davası Açılıyor

Apple’a Adam Çalma Davası Açılıyor

Apple tarafından uygulanan büyük çaplı yetenek avı, şirketin bu konuda bir de dava yemesine sebep oldu.

Apple’ın son zamanlarda büyük çaplı bir yetenek avı yürüttüğü biliniyor. Özellikle otomotiv firmalarından kıdemli mühendisleri ve tasarımcıları avlayan Apple’ın bu isimlerle ne yapmaya niyetlendiği yakın zamanda ortaya çıktı. Şirkete çok yakın bazı kaynaklardan gelen haberlere göre Apple, 2020 yılında kendi tasarımı elektrikli otomobili piyasaya sürmeyi amaçlıyor.

Ne var ki bu yetenek avı şirketin başını birazcık olsun ağrıtacak gibi görünüyor. Amerika kökenli bir teknoloji firması olan A123 Systems, kilit öneme sahip mühendislerini transfer ettiği için Apple’a dava açmaya karar vermiş. A123 Systems gerçekte Çinli otomotiv şirketi Wanxiang Group çatısı altında çalışan bir şirket ve özellikle elektrikli araçlarda kullanılacak batarya sistemleri geliştiriyor.

Bu tür sistemlerin Apple’ın elektrikli otomobil projesi “Titan” için önemini görmek zor değil. A123 Systems avukatları transfer edilen mühendislerin kontrat koşullarının ihlal edildiğini öne sürerek dava açıyorlar. Ne var ki bu tür davalar kazanması hayli zor olarak biliniyor. Üstelik Apple’ın hukuk departmanının da yabana atılır cinsten olmadığı biliniyor. Bu yüzden de Apple bu davayı senelerce uzatsa bile, kârlı çıkan taraf olma ihtimalini koruyor.