Anasayfa Haber Windows Defender, Superfish’i Temizliyor!

Windows Defender, Superfish’i Temizliyor!

Microsoft’un anti-virüs yazılımı Defender, yeni güncellemeyle birlikte Lenovo kullanıcılarının imdadına yetişiyor.

Lenovo’nun 2010 yılından beri sattığı bilgisayarlara Superfish adlı adware yazılımını kurduğunun ortaya çıkmasının ardından, firma bir açıklama yaparak kullanıcılardan özür diledi. Ayrıca Superfish adlı yazılımı nasıl kaldıracaklarına dair bilgi de vermeye başladı.

Superfish sadece kullanıcıya tarayıcı üzerinden reklam göstermekle kalmıyor. Esas problem bu yazılımla birlikte gelen güvenlik sertifikasının özellikle bankacılık işlemleri gibi güvenli bağlantı gerektiren işlerde büyük bir güvenlik açığı yaratması. Microsoft’un anti-virüs yazılımı olan Windows Defender, aldığı son güncellemeyle birlikte hem yazılımı, hem de kurduğu sertifikayı temizleme yeteneğine kavuştu.

Windows Defender, Microsoft’un kendi geliştirdiği ve kullanıcılara ücretsiz sunduğu bir anti-virüs yazılımı. Windows 8 öncesinde opsiyonel olarak sunulan yazılım, Windows 8 sonrasında işletim sistemine entegre olarak gelmeye başladı. Ancak çoğu bilgisayar üreticisi anlaşmalı oldukları başka şirketlerin anti-virüs yazılımlarını kurmak için Defender’ı devre dışı bırakıyorlar.

Windows 8 işletim sistemi kullanıyorsanız, Metro arabirimindeyken klavyeden “defender” yazarak uygulamaya erişebilirsiniz. Bunu güncelleyip devreye soktuktan sonra bilgisayarı taratıp Superfish’ten kurtulabilirsiniz. Ancak aynı anda birden fazla anti-virüs yazılımı çalıştırmayın, başka bir yazılım açıksa onu geçici olarak da olsa kapatın.