Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #40 – Boza ve Hack

Kafa Ayarı #40 – Boza ve Hack

Kafa Ayarı #40 - Boza ve Hack
Kafa Ayarı #40 - Boza ve Hack

Yeni Kafa Ayarı’nda Boza ve Hack konusunu konuşuyoruz. Sabit disklerden SIM Kartlara kadar sayısız donanım nasıl hackleniyor? İki dakikada yapılır mı? Boza ile ne ilgisi var?

Gemalto’nun SIM Kartlarının dinlenmesinden tutun da sabit disklerin Firmware’ine kadar farklı yazılımların hacklenmesi son zamanların en büyük güvenlik skandalları olarak tarihe geçti.

Aslında hacklenebilen şeyler bunlarla sınırlı değil. Hack konumuzda neler ele geçirilebilir, neler yapılabilir ve bunların gerçekleştirilmesinin zorluk düzeyi nedir bunu konuşuyoruz. Gündelik hayatımızda sayısı artan akıllı cihazlarla birlikte artan seçenekleri konuşuyoruz. Sohbet doğal olarak zaman zaman bu konuların dışına çıkıyor. Hack konusunda en sık rastlanan istekleri konuşuyoruz “Şunun Facebook’unu hacklesene bana ya” diye istekte bulunanlara getirilebilecek en güzel 40 dereden suyu listeledik.

Biz bu programda bol tarçınlı bozayı tercih ettik, size de sevdiğiniz içecek eşliğinde bol keyifli bir seyir diliyoruz.

Not: Vefa Bozası taze ve tatlı içilir, çok bekletmeyin. Leblebici de tam karşısındadır. Eskiden orduya tayın olarak bol bol verilen, sevdiğimiz geleneksel içeceklerimizden.

Disclaimer: Hack ve Hackerlık denilen kavramlar çok konuşulduğu için bunlara kimsenin özenmesini tavsiye etmiyoruz. White Hat dediğimiz etik hackerlık kavramını ve internet kullanımında etik meseleleri açıklıyoruz. Bahsi geçen siber operasyonları NSA düzenlemiş ya da düzenlememiş olabilir, sonuçta programımızın sohbet amaçlı olduğu unutulmamalı. Biz görmedik, duymadık, bilmiyoruz, o esnada boza içiyorduk. Sorarlarsa yokuz.

İlgili bir haber: İnsan bedenleri internete bağlanması güvenli mi?