Anasayfa Haber Yeni Alien Filmi Eskilerin Yarısını Silecek

Yeni Alien Filmi Eskilerin Yarısını Silecek

Neill Blomkamp tarafından çekilecek olan yeni Alien filmi, serideki filmlerden bazılarını hiç yaşanmamış varsayacak.

Ridley Scott tarafından 1979 yılında çekilen ilk Alien filmi tam bir bilim-kurgu ve gerilim harikasıydı. Hikayenin devamını anlatan 1986 yapımı Aliens ise James Cameron tarafından çekilen ve çok başarılı olan bir filmdi. Ne var ki serinin sonraki filmleri olan Alien 3 ve Alien Resurrection, gişede para kazandırmalarına rağmen serinin hayranları tarafından hayalkırıklığı ile karşılandılar. En büyük eleştirilerden biri de Alien 3 filmiyle serinin konusal devamlılığının paramparça edildiği yönündeydi.

Gerçekten de Alien 3 filminde bir önceki filmden sadece Ripley karakteri sağ kalıyor, diğerlerinin varlığından bile pek bahsedilmiyordu. Ayrıca üçüncü filmin sonunda anlamsız yere öldürülen Ripley’in, dördüncü filmde yine anlamsız bir şekilde klonlanması, serinin hayranlarının canını sıkmıştı. İşte canı sıkılan bu hayranlardan biri de Neill Blomkamp’ın ta kendisi gibi görünüyor.

Blomkamp’ın yeni Alien filmi, ilk iki filmin kaldığı yerden devam ediyor. Aliens filminin sonunda sağ kalmayı başaran karakterlerin hikayesini devam ettirecek olan yönetmen, bu şekilde üçüncü ve dördüncü filmlerde anlatılan olayları hiç yaşanmamış sayacak. Yeni filmde Ripley karakteri yine Sigourney Weaver tarafından canlandırılacak. Tabii aradan geçen otuz senede Weaver ve diğer aktörler hayli yaşlandılar. Blomkamp bu zaman farkını nasıl kotaracak, onu da bekleyip göreceğiz.