Anasayfa Haber Cyanogen, Qualcomm İle Ortaklığını Duyurdu

Cyanogen, Qualcomm İle Ortaklığını Duyurdu

Cyanogen, mobil teknoloji devi Qualcomm ile ortaklık anlaşması yaptığını resmen duyurdu. İşte Cyanogen – Qualcomm ortaklığı…

Barselona’da düzenlenen MWC 2015 etkinliği pek çok duyuruya ev sahipliği yaptı. Ancak aralarından biri, özellikle Cyanogen ismine aşina olan Android kullanıcılarının oldukça dikkatini çekebilir. Cyanogen’in resmi olarak duyurduğu üzere Qualcomm firması ile Cyanogen arasında ortaklık anlaşmasına varıldı. Peki bu ortaklık ne anlama geliyor?

Cyanogen Qualcomm ortaklığının ilk meyvesini Nisan ayında Qualcomm’un piyasaya süreceği referans mobil cihazlarda göreceğiz. İki firma arasında yapılan anlaşmaya göre önümüzdeki haftalarda piyasaya çıkacak bu cihazlar, işletim sistemi olarak Cyanogen tabanlı Android 5.0 sürümünü kullanacak.

Yapılan detaylı açıklamalara göre Cyanogen, Qualcomm’un Snapdragon 200, 400 ve 600 serisi ile tam uyumlu çalışacak. Qualcomm yetkilisi Jason Bremner‘in açıklamalarına göre şirketin Cyanogen ile anlaşmasının en önemli sebepleri, Cyanogen’in Android hakkındaki derin bilgisi ve akıllı telefon sistemlerine olan yenilikçi bakış açısı.

Qualcomm’un referans tasarım cihazlar (QRD – Qualcomm Reference Design) projesinin temel amacı, üretim maliyetini düşük tutarak bütçe dostu cihazlar geliştirmek. Bu ortaklık sayesinde bütçe dostu bu cihazlar Cyanogen’in bütün nimetlerinden faydalanabilirken, aynı zamanda güncelleme konusunda çok daha şanslı olacaktır.