Anasayfa Haber HTC One M9 Resmi Olarak Duyuruldu

HTC One M9 Resmi Olarak Duyuruldu

HTC One M9
HTC One M9

Barselona’da düzenlenen MWC 2015 etkinliğinde HTC, son akıllı telefonu One M9’u tanıttı. İşte HTC One M9’un teknik özellikleri…

Mobile World Congress’in (MWC) 2015’teki ayağında HTC, en son akıllı telefonu olan HTC One M9 modelini duyurdu ve özelliklerini tanıttı. HTC’nin son zamanlardaki geleneği olan yekpare gövdeye sahip One M9,  kendinden önceki amiral gemisi modeli One M8’e göre daha ince ve hafif olmasına karşın daha kalın bir tasarıma sahip. One M9 için geliştirilen yeni üretim teknikleri, HTC’nin tanımıyla One M9 modeline daha premium bir hissiyat sağlıyor.

HTC One M9, 5 inçlik 1080p ekran ile kullanıcıların karşısına çıkacak. İşlem gücünü Qualcomm’un 64-bitlik, 4 Cortex A57 ve 4 Cortex A53 çekirdeğine sahip Snapdragon 810 işlemcisinden ve Adreno 430 GPU’sundan alacak olan One M9’un teknik gücüne, 3 GB RAM eşlik ediyor olacak.

htc one m9 2

Yeni amiral gemisinde yapılan en önemli geliştirmelerden biri de 20 megapiksellik Toshiba üretimi arka kamera. Safir cam korumasına ve çift flaşa sahip olan bu kamera, 4K çözünürlükte video kayıt gerçekleştirebiliyor. Ön kamera için One M9’da 4 megapiksellik UltraPixel kamera kullanılıyor.

One M9 modeli, HTC Sense 7 UI ile makyajlanmış Android 5.0 Lollipop ile piyasaya sürülecek. 4 farklı renk seçeneği sunacak olan One M9’un fiyatı resmi olarak duyurulmasa da, ortaya çıkan sızıntılara göre cihazın Amerika fiyatı 649 dolar olarak belirlenmiş durumda. HTC One M9, dünya çapında Mart ortasında piyasaya sürülecek.