Anasayfa Haber AMD, Mantle’ı Rafa Mı Kaldırdı?

AMD, Mantle’ı Rafa Mı Kaldırdı?

AMD tarafından gelen bir açıklama, Mantle API’sinin geleceğinin olmadığını ortaya koydu.

AMD’nin başkan yardımcılarından Raja Koduri tarafından yapılan bir açıklama, Mantle API platformunun geleceğiyle ilgili ciddi soru işaretleri yarattı. AMD’nin DirectX’e karşı bir çözüm olarak geliştirdiği ve hayli ümit vaat eden arabirim yazılımı, arka arkaya pek çok büyük firma tarafından desteklenmişti. Bu API üzerine kurulu oyunların da AMD ekran kartlarıyla kullanıldığında ciddi performans artışı gösterme potansiyeli olduğu ortadaydı.

Ne var ki Koduri tarafından yapılan açıklama, AMD’nin Mantle API’sini rafa kaldırdığını ortaya koydu! Koduri oyun geliştiricilere seslenerek, Mantle 1.0 ile çalışmaktan vazgeçip dikkatlerini DirectX 12 ve GLnext gibi rakip API’lere kaydırmalarını tavsiye etti! Koduri’ye göre Mantle 1.0 platformu artık işlevini yitirmiş ve bundan sonra da halka açık sunulan bir Mantle SDK’sı olmayacak!

Koduri tarafından yapılan açıklamaya göre AMD büyük emek ve para gömdüğü Mantle platformunu tamamen ortadan kaldırmayacak. Aksine daha profesyonel işler için kullanmak üzere geliştirmeye devam edecek. Tabii bu “daha profesyonel işler” nedir, ne anlama gelmektedir, orası biraz muallak. Ancak kesin olan bir şey varsa, o da son kullanıcılar açısından Microsoft’un DirectX 12 ile API savaşını çabucak kazanmış olduğudur.