Anasayfa Haber Bill Gates Yine En Tepede!

Bill Gates Yine En Tepede!

Forbes tarafından her yıl yapılan dünyanın en zengin isimleri listesinde bu yıl zirveye yine Gates oturdu.

Forbes dergisi tarafından her yıl düzenlenen dünyanın en zengin isimleri listesinde bu sene de pek çok teknoloji kökenli isim yer aldı. Uzun zamandır listenin tepesine çıkmayan, ancak ilk sıralardan da hiç eksik olmayan Bill Gates ise yeniden listenin en tepesine yerleşti.

Uzun süredir listenin en tepesinden inmeyen Meksikalı telekom devi Carlos Slim Helu, bu yıl yerini az farkla Bill Gates’e bırakmış. Gates servetinin önemli bir kısmını kurduğu vakıf vasıtasıyla küresel hayır işlerine harcamaya devam ediyor. Mesela geçtiğimiz yıl 1,5 milyar dolarlık Microsoft hissesini kurduğu vakfa devretmiş.

Buna rağmen yıllar boyunca yaptığı akıllıca yatırımların faydasını gören Gates, resmen emekli olmasına rağmen servetini 3,2 milyar dolar artırmayı başarmış. Böylece Bill Gates’in net değeri 79,2 milyar dolara yükselerek, onu listenin en tepesine taşımış. Tabii bu “net değer” hesaplaması sadece banka hesaplarındaki paraya göre yapılmıyor. Kişi ya da kurumların net değerlerinin hesaplanması hayli karmaşık bir formüle dayanıyor ve sonuçlar piyasa şartlarına göre büyük değişim gösteriyor.

Forbes’in listesinde bilişim ve teknoloji kökenli pek çok daimi isim var. Mark Zuckerberg (Facebook), Jeff Bezos (Amazon), Larry Ellison (Oracle), Jack Ma (Alibaba), Larry Page ve Sergey Brin (Google) bu isimlerden en bilindik olanları. Listedeki en genç ve fakir isim ise sadece 1,5 milyar dolarcık net değeriyle Evan Spiegel. Kendisi Snapchat’in kurucularından ve gezegendeki en zengin 1250’inci kişi pozisyonunda bulunuyor.