Anasayfa Haber Google+ Parçalara Ayrılıyor!

Google+ Parçalara Ayrılıyor!

Google’ın bir türlü istenilen başarıyı yakalayamayan Plus sosyal ağı artık parçalara ayrılacak.

Hayatına başladığı günden beri hayalet kasaba olmaktan öteye gidemeyen Google+ servisi için Google’ın yeni planları var. Yapılan resmi açıklamaya göre Google+ ağındaki bazı özellikler bundan sonra Photos, Streams ve Hangouts olmak üzere üç ayrı hizmet olarak hayatına devam edecek.

Bir süredir zaten söylenti olarak ortalarda dolaşan bu gelişme, Google yetkilisi Bradley Horowitz’in açıklamaları ile kesinlik kazandı. Google+ hesabından yaptığı duyuru ile Horowitz, Google’ın Akışlar (Streams) ve Fotoğraflar (Photos) servislerini yöneteceğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Forbes ile söyleşide bulunan Google’ın iki numaralı adamı Sundar Pichai, Google+ servisine bir akış oluşturan üç parça olarak bakılması gerektiğini belirtmişti. Bu üç parçanın içinde bulunan Akışlar (Streams) ve Fotoğraflar (Photos) servislerinin kaderi şimdilik belli olsa da, iletişim kanadını oluşturan ve hayli popüler olan Hangouts servisine ne olacağı henüz bilinmiyor. Google+ ise en azından bir süre daha kendi halinde var olmaya devam edecek gibi görünüyor.