Anasayfa Haber Spartan Geliyor, Lumia Bekliyor

Spartan Geliyor, Lumia Bekliyor

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi sadece yazılım değil, donanımların da kaderini doğrudan etkiliyor.

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemiyle birlikte çıkması beklenen yeni Spartan web tarayıcısı gün geçtikçe daha fazla ilgi çekiyor. Internet Explorer’ın yerini almayacak, ancak onun hızından hoşnut olmayanları tatmin edecek hafif ve hızlı Spartan web tarayıcısı, özellikle mobil cihazlar açısından hayli önem taşıyor.

Bu yüzden de Microsoft’un bir sonraki Windows 10 preview sürümünde Spartan tarayıcısının ilk sürümünü resmen pakete dahil edeceği söyleniyor. Bunda Microsoft’un MWC 2015 etkinliği dahilinde SPartan’ı resmen ortaya çıkarmış olmasının da etkisi var. Ne var ki Spartan bu etkinlikte tanıtıldığı şekliyle, bir web tarayıcıdan ziyade bir mobil uygulama olarak sergilendi. Tabii bunun altında şirketin Windows 10’un mobil cihazlarda da aynen çalışacağını gösterme arzusu yatıyor olabilir.

Bu arada Microsoft’un telefon bölümünün pazarlamasından sorumlu isim Neil Broadley de bir açıklama yaparak, tüketicilerin yeni bir Lumia amiral gemisi telefonu Windows 10 çıkmadan göremeyeceğini kesinleştirdi. Microsoft yakın zamana kadar en üst seviye bir Lumia modeli çıkaracağının sinyallerini veriyordu. Ancak Broadley’in açıklamasına göre şirket burada ertelemeye gitme kararı almış. Şüphesiz yeni çıkacak en üst seviye bir telefonun Windows 10 ile gelmesi ve tamamen sorunsuz çalışması, Microsoft’un mobil pazardaki geleceği açısından hayli önem taşıyor.