Anasayfa Haber Warcraft’a Jeton Geliyor!

Warcraft’a Jeton Geliyor!

Blizzard yakın bir zamanda World of Warcraft için abonelik dışında da bir ödeme sistemi getiriyor.

Blizzard’ın efsanevi MMORPG oyunu World of Warcraft geçtiğimiz yıl piyasadaki onuncu senesini doldurdu. Tabii bu aşamada pek çok oyuncu bu oyunun artık ücretsiz F2P iş modeline dönmesini bekliyor. Ancak en son çıkan Warlords of Draenor ek görev paketinin abonelikleri tekrar artırması, bunun yakın zamanda gerçekleşmeyeceğinin en büyük kanıtı sayılıyor.

On senedir abonelik sistemini başarıyla yürüten ve bundan para kazanmayı başaran Blizzard, yine de ikinci bir abonelik modeli üzerinde çalışıyor. Bu modelde “token” adı verilen ve biz Türk oyuncuların özellikle eski oyun salonu makineleri döneminde “jeton” olarak adlandırdığımız bir araç devreye giriyor. Oyuncular bu jetonları ister oyun içinden gerçek parayla, isterlerse de oyunda kazandıkları sanal altınla satın alabilecekler.

Tabii bu jetonlar sudan ucuz olmayacak, çünkü her biri kullanıldığında tam bir aylık abonelik süresi sağlayacak. Blizzard bu modeli özellikle oyunda çok zaman geçiren ve yüksek seviye karakter sahibi oyuncuları dikkate alarak tasarlamış. Amaç bu tür oyuncuları internet üzerindeki yasa dışı altın çiftçilerinden uzak tutmak. Çünkü bu jetonlar sadece abonelik bedeli olarak değil, oyun içinde para olarak da kullanılabilecek.

Blizzard’ın sunduğu bu sistem, oyunda çok fazla zaman geçiren ama abonelik ücretinden sıkılan oyuncuları bilgisayar başında tutmaya yetecek mi, orasını bekleyip göreceğiz. Şirket bu sistemi ne zaman devreye sokacaklarına dair henüz kesin bir tarih vermiyor. Ancak önümüzdeki güncellemelerden biriyle geleceğini söylemekle yetiniyorlar.