Anasayfa Haber Wasteland 2 Yeniden Doğuyor!

Wasteland 2 Yeniden Doğuyor!

Wasteland 2’nin yapımcısı InXile, oyunlarını neredeyse tamamen değiştirecek bir adım atıyor.

Kickstarter üzerinden topladığı parayla doğru düzgün oyun çıkarmayı başaran pek az girişimden biri olan InXile, bu ekonomik özgürlüğün tadını çıkarmaya devam ediyor. Halen Planescape: Torment adlı klasik RPG’nin devamı niteliğindeki Torment: Tides of Numenera adlı yeni oyun üzerinde çalışan şirket, çoğu firmanın cesaret edemeyeceği bir adım atmaya karar vermiş.

Wasteland 2 hakkındaki en önemli eleştiriler, oyunun grafik kalitesinin beklenenden daha düşük olduğu yolunda yoğunlaşıyordu. InXile çalışanları bu eleştirileri kulak ardı etmemişler, ancak oyunun yapımında kullandıkları Unity 4.5 motorunun yeteneklerinin de sınırlı olduğunu görmüşler. Bu yüzden yeni yapmakta oldukları Torment: Tides of Numenera için çok daha gelişmiş olan Unity 5.0 motorunu kullanıyorlar.

Ancak InXile bununla da yetinmemiş ve geriye dönük olarak bir adım atmaya karar vermiş. Wasteland 2’yi de Unity 5.0 kullanarak yeniden inşa etmeye başlayan ekip, oyunun bu yeni altyapıyla çok daha muhteşem bir görselliğe kavuşmakta olduğunu müjdeliyor! Tabii ki tüm oyunu daha yeni bir grafik motoruna geçirmek hiç kolay bir iş değil ve hayli zaman alıyor. Ancak şirketin buna ayıracak kaynağı da var.

Kaldı ki Unity 5.0 motoru sadece oyun grafiklerini çok daha güçlendirmekle kalmayacak. Bu yeni sürüm aynı zamanda oyunlar için mod üretmeyi seven büyük kullanıcı kitlesi için de iyi bir haber demek. Çünkü Unity 5.0 ile birlikte, daha önce mod yapımcılarına sunulması mümkün olmayan tasarım araçları da artık ücretsiz olarak oyunla birlikte sunulabilecek. Bu da her iki oyunun da piyasa ömrünü bir kaç katına katlamaya yetecektir.