Anasayfa Haber Windows 10 Telefonlar Intel İçin Çok Önemli

Windows 10 Telefonlar Intel İçin Çok Önemli

İşlemci devi Intel, mobil Windows 10 sisteminin yeni işlemcileri için oldukça önemli olduğunu belirtti.

Intel yeni akıllı telefon işlemcileri Atom x3, x5 ve x7 serilerini tanıttı. SoFIA kod adlı Atom x3 serisinin özellikle düşük bütçeli cihazlar için kullanılması planlanırken, Cherry Trail kod adlı x5 ve x7 serisi üst düzey cihazlarda kullanılacak. Intel’in başlıca hedefi Android platformu olsa da, yapılan son açıklamalar Windows 10 işletim sistemli mobil cihazların da Intel’in radarında olduğunu gösteriyor.

Intel’in İletişim ve Cihazlar Grubu başkanı Aicha Evans, düşük bütçelere hitap eden ve Intel’in Atom x3 serisini kullanacak olan Windows 10’lu mobil cihazları müjdeledi. Evans bu atılımın şirket için çok önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca Intel ortaklığı sayesinde Windows Phone’un pazar payında artış yaşanacağını da ekledi.

Henüz Microsoft ve Intel ortaklığına dair ortada somut bir örnek bulunmuyor ve hali hazırda piyasada bulunan bütün Lumia cihazlar, işlem gücünü Qualcomm işlemcilerinden alıyor. Intel’in 75 dolardan başlayan Atom x3 işlemcileri ile birlikte Windows Phone pazarında ciddi bir Qualcomm ve Intel kapışması görebiliriz.