Anasayfa Haber NVIDIA Yeni Shield Konsolunu Tanıttı

NVIDIA Yeni Shield Konsolunu Tanıttı

Amerika’daki GDC 2015 kapsamında yeni Shield oyun konsolunu tanıtan Nvidia, katılımcıları hayli şaşırtmayı başardı.

Nvidia’nın daha önce çıkardığı Shield oyun tabletini bir kenara bırakın, çünkü yeni tanıtılan Shield çok daha farklı tasarıma ve özelliklere sahip. Yurtdışında 199 dolara satılacağı bildirilen bu yeni konsol, Android işletim sistemli bir TV set top box gibi görünse de, çok farklı özellikleri var.

Nvidia ShieldShield konsoluna gücünü Nvidia’nın yeni Tegra X1 mobil işlemcisi veriyor. 3 GB hafızaya sahip olan cihaz, gelişmiş kablosuz bağlantı özelliklerine sahip ve 40 Watt güç adaptörüne sahip. Shield, internet üzerinden akış olarak 4K video ve oyun gösterme kabiliyetine sahip.

Nvidia bu yeni konsolu piyasaya sürdüğünde elliden fazla oyun da oynamaya hazır olacak. GDC 2015 fuarında gösterilen oyunlar arasında Crysis 3 bile var ve konsol bu oyunu da rahatlıkla çalıştırabiliyor. Ancak Nvidia’nın Shield için esas planı, bu konsolu doğrudan GRID’e bağlamak.

Nvidia Shield

GRID, Nvidia’nın halen Amerika ve Avrupa’da Beta aşamasında bulunan bulut hizmeti. Beta aşamasında olduğundan şimdilik ücretsiz, ancak tam olarak çalışmaya başladığında tabii ki bu durum değişecek. Bu bulut servisin özelliği, oyunları gerçek zamanlı olarak internet üzerinden oynamanıza imkan tanıması. Bunun için oyunları indirmeniz de gerekmeyecek. Nvidia bu teknoloji üzerinde uzun süredir çalışıyor ve oyunların geleceğinin bu yönde olduğuna inanıyor.

Ne var ki bu tür bir bulut servisi düzgün kullanabilmek için gecikmesi çok düşük ve hızı çok yüksek bir internet bağlantısına gerek var. Ayrıca aylık kotaların varlığı da bu gibi hizmetlerin kullanımında çok büyük sorun yaratıyor. Önümüzdeki yıllarda internet alt yapısının gelişeceğini varsaysak bile, kullanan cihaz sayısının da katlanarak artacağı bir gerçek. Nvidia’nın Shield için tasarladığı en önemli hizmetin önünden bu engel nasıl kalkacak, orası biraz belirsiz.