Anasayfa Haber Samsung Bir Süre Yeni Saat Çıkarmayacak

Samsung Bir Süre Yeni Saat Çıkarmayacak

Samsung tarafından MWC 2015 etkinliğinde yapılan açıklama, firmanın bir süre yeni akıllı saat çıkarmayacağını ortaya koydu.

İspanya’nın Barselona kentinde yapılan Mobile World Congress 2015 etkinliğine katılan Samsung, yeni bir akıllı kol saati modeli tanıtmayarak çoğu kişinin beklentilerini boşa çıkardı. Geçtiğimiz bir buçuk yıl içinde Gear serisi dahilinde altı farklı model çıkaran şirketin, MWC kapsamında da yeni bir model tanıtacağı düşünülüyordu.

Samsung başkan yardımcısı Young-hee Lee etkinlik esnasında kendisine bu konuda sorulan sorulara açıkça cevap vermekten kaçınmadı. Şirketinin akıllı kol saatleri gündeme geldiğinden beri diğer tüm firmalardan daha fazla model çıkardığını belirten Lee, bir süre ara vermeye karar verdiklerini açıkladı. Lee bu arada Samsung’un boş durmayacağını ve çok daha gelişmiş bir akıllı kol saati tasarlamak için çalışmaya devam edeceğini de belirtti.

Samsung’un tüm mobil ürün gamını gözden geçirme ve sayıyı azaltırken, tasarımları daha da zenginleştirme kararı aldığını zaten biliyoruz. Kısa sürede çok sayıda model çıkarılması da büyük ihtimalle tüketicinin kafasını karıştırdı ve beklenen satış sayısına ulaşılmasını önledi. Küresel pazarda tüketicilerin akıllı kol saatleri başta olmak üzere pek çok giyilebilir teknolojiye henüz pek sıcak yaklaşmadığı bir sır değil. Sadece Samsung değil, pek çok markanın akıllı saat satışlarında hayalkırıklığı yaşadığı, fısıldanan satış rakamlarından da hissediliyor.