Anasayfa Haber Unity 5 Tamamen Ücretsiz!

Unity 5 Tamamen Ücretsiz!

Unreal Engine 4 oyun motorunun ardından, Unity 5 oyun motoru da yeni girişimciler için tamamen ücretsiz hale getirildi.

Geçtiğimiz gün Unreal Engine 4 oyun motorunun ücretsiz olarak sunulduğunun haberini yapmıştık. UE4 oyun motoru gerçekten çok yetenekli ve sadece oyunlar için değil, mimari tasarım gibi konularda da rahatlıkla kullanılabilir. Peki ya yeni bir oyun tasarımcısı olarak kafanızda daha farklı bir oyun yapmak varsa? Unreal Engine 4 yerine daha farklı yetenekleri olan bir oyun motoru kullanmak isterseniz ne yapacaksınız? Tabii ki dikkatinizi Unity 5 oyun motoruna çevireceksiniz!

Unity 5.0 oyun motoru henüz çok yeni ve bir önceki sürümde olmayan pek çok gelişmiş özelliğe sahip. Ne var ki yakın zamana kadar ücretsiz sürümünü kullanmak istediğinizde, pek çok özelliğin kırpılmış olduğunu görüyordunuz. Bu özellikleri açabilmek için lisans almak ya da ayda 75 dolar abonelik ücreti ödeyip Pro sürümünü edinmeniz gerekiyordu.

Unity_5_2

Ancak yapımcı firma Unity artık bu durumu değiştirmiş bulunuyor. Unity 5.0 oyun motoru isteyen herkesin kullanımına, hem de tüm özellikleriyle açık olarak sunuluyor. Eğer isterseniz yine Professional Edition sürümü için ayda 75 dolar ödeyebilir, ya da 1,500 dolar verip kullanım lisansı alabilirsiniz. Ama bunu neden yapmak isteyesiniz?

Çok basit, eğer Professional Edition kullanıyorsanız, bu motoru kullanarak yaptığınız ve sattığınız oyundan Unity’e tek kuruş telif ödemeniz gerekmiyor. Ayrıca şirket size çok daha fazla teknik destek ve yardımcı yazılımlar da sunuyor. Eğer tamamen ücretsiz sürümü kullanıyorsanız ve para kazanmaya başlarsanız, yıllık geliriniz 100,000 dolar seviyesini geçtiğinde Professional Edition kullanıcısı haline gelmeniz gerekiyor. Ancak yine de normal lisans ücreti dışında herhangi bir komisyon ödemeniz gerekmiyor.