Anasayfa Haber Valve, Source 2 Oyun Motorunu Duyurdu!

Valve, Source 2 Oyun Motorunu Duyurdu!

Los Angeles kentinde süren GDC 2015 etkinliği oyun dünyası için çok ilginç gelişmelere sahne oluyor.

Game Developers Conference 2015 etkinliğinde özellikle oyun motoru geliştiren firmalar tarafından yapılan açıklamalar, oyun dünyasının farklı bir yöne doğru gittiğine işaret ediyor. Unreal Engine 4 ve Unity 5.0 oyun motorlarının geliştiricilere giriş ücreti olmadan sunulmasının hemen ardından, bir açıklama da Valve’dan geldi.

Valve yetkilileri Source 2 oyun motorunun piyasaya çıkmaya hazır olduğunu resmen açıkladılar. İşin daha da güzel tarafı, tıpkı UE4 ve Unity 5.0 gibi, Source 2 oyun motoru ve geliştirici araçları da ücretsiz olarak kullanıma açık olacak! Yani bir sonraki Counter-Strike efsanesinin altına imza atmak istiyorsanız, tüm yapmanız gereken Source 2 motorunun sırlarına vakıf olmak!

Tabii henüz tüm detayları belli değil, ancak büyük ihtimalle Source 2 motorunun da profesyonel kullanımında elde edilecek büyük çaplı gelirlerden telif ödenmesine ilişkin bir yasal zorunluluk bulunması ihtimali yok değil. Tabii Valve böyle bir zorunluluk getirmeyip yazılımı tamamen serbest kullanıma da açabilir.

Valve bu yeni oyun motorunu özellikle amatör geliştiriciler ve mod yapmayı sevenleri dikkate alarak geliştirdiklerinin altını çiziyor. Source 2 SDK ile gelecek olan tasarım araçları hep bu yönde hazırlanmış. Ayrıca yakında motorun Vulkan API destekli bir sürümü de çıkarılacak. Valve her fırsatta piyasada Microsoft’a olan bağımlılığı kırmak için bu türden adımlar atıyor.

Source oyun motoru ilk kez 2004 yılında Half-Life 2 ve Counter-Strike: Source oyunlarıyla birlikte gün yüzüne çıkmıştı. Valve o günden beri bu motoru kullanan oyunları geliştirmeyi ve yamamayı hiç bırakmadı, ancak yine ilk motorun grafik kapasitesi yaşını belli ediyor. Şimdi Source 2 ile çok daha iyi oyunlar yapılabilecek. Tabii insanın aklına hemen şu soru geliyor; bu duyurunun ardından acaba bir de Half-Life 3 açıklanır mı dersiniz?