Anasayfa Haber Electronic Arts, Maxis’i Kapattı!

Electronic Arts, Maxis’i Kapattı!

Bünyesine kattığı oyun yapımcılarını bir süre sonra ortadan kaldırmasıyla ünlü olan EA, bu geleneğini sürdürmeye devam ediyor.

Electronic Arts geçtiğimiz gün The Sims ve SimCity gibi klasikleşen oyunların yaratıcısı olan Maxis Emeryville stüdyosunu kapattıklarını açıkladı. Maxis aslında çok eski bir oyun firmasıydı ve Electronic Arts tarafından yutulduktan sonra Maxis Emeryville olarak anılmaya başlanmıştı. EA yetkilileri bu stüdyonun kapatıldığını ve çalışanlarının da işten çıkarılacaklarını açıkladı.

Burada yapımı devam eden projelerden bazıları Electronic Arts’ın Amerika, Avrupa ve Avusturalya’daki diğer oyun stüdyolarındaki ekipler tarafından devam ettirilecek. Bu projeler arasında The Sims 4 için yapılmakta olan bir ek görev paketi ve SimCity için hazırlanan yamalar gibi şeyler ağırlıkta. Maxis tarafından yapılmakta olan yeni bir oyun varsa bile şimdilik bunun kaderinden bahsedilmiyor.

Maxis çalışanları ise şüphesiz kendilerine oyun endüstrisinde yeni işler aramaya başlayacaklardır. Bazılarının sıfırdan yeni ve bağımsız bir stüdyo kurduklarına ya da küçük ekiplerle Kickstarter üzerinden indie projeler için fon bulmaya çalıştıklarına da şahit olabiliriz.