Anasayfa Haber Facebook Sahte Hesaplarla Boğuşuyor

Facebook Sahte Hesaplarla Boğuşuyor

Facebook sahte hesapların önüne geçmek için yeni yollar arıyor.

Facebook’un kurucusu ve yöneticisi Mark Zuckerberg dün yaptığı bir konuşmada, sahte kullanıcı hesaplarının çok ciddi bir sorun oluşturduğunu ve bununla mücadele edebilmek için yeni yollar aradıklarını belirtti. Facebook’un kullanım koşullarına göre kullanıcıların başkalarının adını kullanarak sahte hesaplar oluşturmaları yasak. Aynı şekilde her kullanıcı kendi adına sadece tek bir hesap oluşturabilir.

Ancak çok sayıda kullanıcı bu kurallara uymuyor ve başkalarının adına oluşturulmuş hesaplar çok ciddi sayılara ulaşmış. Toplam kullanıcı sayısı bir milyarı geçen Facebook’taki hesapların % 2’den fazlasının sahte olduğu tahmin ediliyor. Bu da milyonlarla ifade edilen miktarda hesabın sahte olduğunu gösteriyor.

Bu sahte hesaplar özellikle Hindistan gibi kalabalık ve gelişmekte olan ülkelerde Facebook için ciddi sorun oluşturuyor. Hindistan’da çok sayıda erkek kullanıcının sahte kadın profilleri oluşturduğu biliniyor. Cinsel suçların çok ciddi bir problem olduğu ülkede, sırf bu yüzden pek çok kadın kullanıcının başta Facebook olmak üzere sosyal ağlardan uzak durduğu tahmin ediliyor.

Zuckerberg, sahte hesaplarla mücadele için kullanıcıların desteğine ihtiyaç duyduklarını da belirtti. Eğer e-posta adresinizi ya da adınızı kullanarak açılmış olan bir hesabın varlığını bildirmek isterseniz, buradaki bağlantıda bulunan formu kullanabilirsiniz. Facebook yönetimi bu konuda çok daha detaylı ve ciddi adımlar atmayı da planladıklarını söylüyor, ancak şimdilik daha fazla detaya girmiyorlar.