Anasayfa Haber Google, Android 4.0’a Desteği Kesiyor

Google, Android 4.0’a Desteği Kesiyor

Google’dan gelen bir açıklama, Chrome tarayıcısının artık Android 4.0 sürümü için güncellenmeyeceğini ortaya koydu.

Google’ın “Ice Cream Sandwich” kod adıyla da bilinen Android 4.0 işletim sistemini çıkarmasının üzerinden neredeyse 4 yıl geçmiş bulunuyor. Halen piyasadaki Android cihazların yaklaşık yüzde altılık bir bölümünün Android 4.0 çalıştırdığı biliniyor. Bu rakam bütün içinde çok da büyük bir pay değil, ancak yine de bazı açılardan Google için sıkıntı yaratıyor.

Google tarafından gelen bir açıklama, Chrome web tarayıcısının Android sürümünde artık 4.0 sürümüne destek verilmeyeceğini ortaya koydu. Nisan ayı ortalarına doğru çıkması beklenen Chrome 42 güncellemesi, Android 4.0’ı kapsayan son güncelleme olacak. Bu işletim sistemini taşıyan cihazların sahipleri tabii ki cihazlarını kullanmaya devam edebilecekler. Ancak güncelleme alamayacakları için pek çok takip eden yenilikten yararlanamayacaklar.

Google yetkilileri bu kararlarını Android 4.0’ın artık çok yaşlanmış olmasıyla açıklıyorlar. Chrome web tarayıcısını bu eski sistemi destekler halde tutmak için her yeni güncellemede çok daha fazla ek kod yazmak zorunda kaldıklarını, bunun da bir noktadan sonra Chrome’u yavaşlatmaya başladığını bildiriyorlar. Tabii Google’ın eski Android sürümlerini artık yavaş yavaş ortadan kaldırmak ve Android 5.0 ile tüm kullanıcılar arasında birlik sağlamak istemesi de önemli bir rol oynuyor.