Anasayfa Haber Büyük iPad Hayli Gecikecek

Büyük iPad Hayli Gecikecek

Apple’ın merakla beklenen ekstra büyük tabletinin ancak yıl sonunda ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Apple’ın 12.9 inç ekranlı ekstra büyük boy bir iPad tablet üretmeyi planladığı uzun süredir piyasalarda fısıldanıyordu. Ne var ki şirketin bu tableti bir türlü piyasaya çıkarmaması, cihazın iptal edildiğine dair söylentilerin çıkmasına sebep oldu.

Tüm dünya çapındaki tablet satışlarının artık sabitlendiği, hatta pek çok bölgedeki tablet satışlarının gerilemeye başladığı bir sır değil. Apple bile çok tutulan iPad tabletlerinin satış rakamlarında belirlediği hedeflere ulaşamıyor. Bu yüzden de ekstra büyük bir iPad modelini çıkarmaktan vazgeçmeleri ihtimal dışı değil.

Ancak Bloomberg’in bazı kaynaklardan topladığı bilgilere göre yaptığı yeni bir haber, Apple’ın 12.9 inçlik yeni iPad tableti çıkarmakta kararlı olduğuna işaret ediyor. Ne var ki yeni iPhone 6 telefonlara olan büyük ilgi ve bazı diğer sebeplerden dolayı şirketin üretim bantlarında bir türlü bu yeni tablete yer ayıramadığı söyleniyor.

Bloomberg’e göre Apple bu yeni tableti aslında içinde bulunduğumuz aylarda piyasaya sürmeyi planlıyordu. Ne var ki üretimdeki sıkıntılar yüzünden bu mümkün olmadı. Üretim bantları ancak önümüzdeki Eylül ayında işlemeye başlayacak ve yeni iPad yılbaşı öncesinde piyasaya yetiştirilecek. Tabii bu ekstra büyük ekranlı tabletin ne kadar ilgi göreceği de ancak o zaman belli olacak.