Anasayfa Haber Mac İçin Yeni Office Paketi Geliyor

Mac İçin Yeni Office Paketi Geliyor

Microsoft tarafından erişime açılan Office 2016 Mac Preview paketi, şirketin Apple kullanıcılarını da unutmadığını gösteriyor.

Microsoft’un Apple bilgisayar kullanıcıları için çıkardığı en son Office paketi 2011 yılında satışa sunulmuştu. O zamandan beri bu konuda pek büyük bir adım atmayan şirket, en sonunda yeni Office 2016 paketinin Mac Preview sürümünü ücretsiz indirmeye açtı.

Microsoft bu Preview paketiyle Mac kullanıcılarının görüşlerini almayı ve ilgi seviyesini görmeyi amaçlıyor. Ancak uygulama henüz ücretsiz Beta aşamasında olduğundan, sorunlarla ve hatalarla karşılaşmak gayet mümkün. Microsoft hata ve görüş bildirimi için program arabirimine özel bir ikon da eklemiş.

Bu Preview sürümü yaklaşık 2,5 GB boyutunda ve kurulum için de sabit disk üzerinde yaklaşık 6 GB kadar boş alana ihtiyaç duyuyor. Office 2016 paketini sadece Mac OS X: Yosemite (10.10) ve daha üzeri işletim sistemi kullanan Mac sahipleri çalıştırabilecek. Paketin içinde Word, Excel, PowerPoint, OneNote ve Outlook uygulamaları bulunuyor. Bunların hepsi Mac arabirimi ve Retina ekranın özelliklerine göre yeniden tasarlanmışlar.

Bu yeni sürümün neler getirdiği görmek isterseniz, buradaki bağlantıdan “.pkg” dosyasını indirmeye başlayabilirsiniz. Bilgisayarınızda eski Office sürümleri varsa endişe etmeyin, Microsoft bu yeni sürümle birlikte çalışabildiklerini bildiriyor.