Anasayfa Haber Rock Band 4 Sadece Konsollara Çıkacak

Rock Band 4 Sadece Konsollara Çıkacak

Harmonix hayli sevilen serinin dördüncü oyununun yapıldığını açıkladı, ancak PC kullanıcıları için kötü haber verdi.

Rock Band serileri ilk günden beri kendi müzik grubunu kurma hayalini tatmin etmek isteyen bilgisayar oyuncularını hedef kitle olarak seçmişti. Her ne kadar serinin üçüncü oyunu bu tecrübeyi daha da derinleştirmeyi amaçladıysa da, sonuç oyuncular tarafından öncekiler kadar sevilmemişti. Dördüncü oyun ise yine aynı katıksız müzik grubu formülüne geri dönüyor.

Yapımcı firma Harmonix bu yeni oyunda gitar, bas gitar, davul ve vokal gibi bir Rock grubunun en temel unsurlarını merkeze koymayı hedefliyor. Bunu başarmak için de oyuncuların birbirlerinin müziğini dinlemesine ve bir armoni oluşturmasına imkan verecek bir oyun yapısı üzerinde çalışıyorlarmış. Ancak bunun nasıl olacağına dair henüz pek fazla bilgi vermiyorlar.

İşin doğrusu, Harmonix çalışanları oyun hakkında şimdilik pek az detayı açıkça anlatıyorlar. Bunlardan biri de yeni oyunun sadece Xbox One ve Playstation 4 için çıkarılacağı, Windows işletim sistemli PC platformunun projeye dahil edilmeyeceği. Eski oyunlar için çıkarılmış DLC’lerdeki şarkıların ve özel enstrümanların da bir şekilde yeni oyunla uyumlu olmasını sağlayacaklarmış. Ancak nasıl olacağını yine açıklamıyorlar. Harmonix’in Rock Band 4 hakkında önümüzdeki E3 fuarında çok daha fazla bilgi açıklaması bekleniyor.