Anasayfa Haber Samsung Telefonlara MediaTek İşlemci Girebilir!

Samsung Telefonlara MediaTek İşlemci Girebilir!

Samsung’un Tayvanlı MediaTek ile yakın ilişkiler kurmakta olduğuna dair ciddi işaretler var.

Güney Koreli elektronik devi Samsung’un mobil işlemci pazarının devi Qualcomm ile olan ilişkilerini yavaşlatması, piyasada pek çok söylentiye yol açmıştı. Samsung’un yeni Exynos işlemcilerine Galaxy S6 telefonlarında yer vermesi, ayrıca işlemci dökümhanelerine çok ciddi yatırımlar yapmaya başlaması, şirketin işlemci pazarında ciddi rekabete hazırlandığını gösteriyordu.

Nitekim Samsung’un yeni Exynos 7420 işlemcisinin testlerde Qualcomm Snapdragon 810 dahil olmak üzere tüm rakiplerine fark atması da işlerin ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. Ancak bu işlemci şirketin giriş ve orta seviye telefonları için fazla pahalı kaldığından, bu modellerde yine Qualcomm işlemciler kullanacağı düşünülüyordu.

Ne var ki Samsung daha ucuz mobil işlemci ihtiyacını Qualcomm dışındaki firmalardan karşılama yoluna gidebilir. Tayvanlı işlemci üreticisi MediaTek son zamanlarda yaptığı cüretkar atılımlarla ucuz işlemci pazarında Qualcomm’u sıkıştırmaya başladı. Bunun sonucu olarak Samsung’un da en azından giriş seviyesi telefonlarında MediaTek işlemciler kullanmaya niyetlendiği söylentileri ortaya çıktı.

Bu söylentileri güçlendiren en önemli unsurlardan biri de, geçtiğimiz günlerde MediaTek genel müdürü Zhu Shan-gzu’nun ağzından kaçan sözler oldu. Bu konudaki sorulara neşeyle yanıt veren Zhu Shan-gzu, açıkça isim zikretmese de bu yönde ciddi adımlar atıldığını söylemekten kaçınmadı. Bu da pek çok kişi için Samsung ve MediaTek işbirliğinin gerçekleşmekte olduğuna dair yeterli bir kanıt olarak görülüyor.