Anasayfa Haber Yeni Nexus Telefon Huawei’den Gelebilir!

Yeni Nexus Telefon Huawei’den Gelebilir!

Piyasada dolaşan söylentiler, Google’ın yeni bir Nexus telefon üretmek için Huawei ile çalışmaya hazırlandığına işaret ediyor.

Çin’in yabancı şirketlerine kendi ülke pazarında yaşattığı zorluklar, pek çok dev markanın yeni stratejiler geliştirmek zorunda kalmasına sebep oluyor. Google’ın da Çin pazarındaki payını artırmak için, bir sonraki Nexus telefonunu Huawei ile ortak üreteceğine dair ciddi söylentiler var.

Huawei halen Apple, Samsung ve Lenovo’nun ardından dünyanın dördüncü büyük telefon üreticisi konumunda bulunuyor. Çin devleti tarafından da ciddi biçimde desteklenen Huawei, kendi ülkesindeki dışındaki pazarlarda da hızla pay kazanmaya devam ediyor. Google ve Huawei arasında yapılacak bir işbirliği, her iki şirket için de olumlu sonuçlar doğurabilir.

Google kendi Nexus serisinden cihazları üretmeleri için devamlı farklı markalarla işbirliğine gidiyor. Bugüne dek Samsung, Asus, HTC ve LG gibi markalardan çıkan Nexus cihazlarına şahit olduk. LG’nin halen yeni bir Nexus cihaz üzerinde çalıştığı ve bu yıl piyasaya çıkaracağı da biliniyor. Google’ın Huawei ile yapacağı ortak çalışmada ise, özellikle gelişmekte olan pazarlara yönelik tasarlanmış, ucuz ama becerikli bir Nexus telefon üretileceği tahmin ediliyor.