Anasayfa Haber AMD R9 300 GDC Fuarında Boy Gösterdi

AMD R9 300 GDC Fuarında Boy Gösterdi

Game Developer Conference fuarındaki AMD standına uğrayanlar, farkında olmadan yeni ekran kartının gösterisine tanık oldular.

Amerika’da yapılan GDC 2015 etkinliğinde Nvidia’nın yeni Titan X ekran kartı hayli ilgi çekti. Crytek, Oculus, Unity, Valve ve Epic Games tarafından hazırlanan sanal gerçeklik (VR) gözlüğü demolarında yoğun olarak kullanılan Titan X resmen gövde gösterisi yaptı diyebiliriz. Ancak dikkatli ziyaretçiler AMD standındaki detayı gözden kaçırmadılar.

AMD’nin standında da Epic Games’in hazırladığı Showdown VR demosu çalışıyordu, ancak bunu çalıştıran kart tabii ki Nvidia markalı değildi. AMD’nin sessiz sedasız VR demosu çalıştırdığı kart, yeni nesil R9 300 serilerindendi. AMD bu konuda çok da fazla bilgi vermiyor. Nedense yeni nesil kartlar ve bunlarda kullanılan GPU’lar hakkında hayli ağzı sıkı davranıyorlar.

Oysa GDC gibi önemli bir etkinlikte biraz daha baskın olmalarını beklerdik. Ama en azından yeni gelecek olan GPU ve bunları barındıran kartların sanal gerçeklik gibi bolca işlemci gücü isteyen uygulamaları rahatça çalıştıracak kadar güçlü olduklarını da artık biliyoruz.