Anasayfa Haber Google Yeni Bir Android Geliştiriyor

Google Yeni Bir Android Geliştiriyor

Wall Street Journal gazetesine göre, Google yeni ve özel amaçlı bir Android sürümü üzerinde çalışmaya başlamış.

Amerika menşeli Wall Street Journal gazetesinde çıkan haberde, Facebook’un 2 milyar dolar verip Oculus’u satın alması, Google’ın da bu konuda harekete geçmesine sebep olmuş. Habere göre Google onlarca mühendisten oluşan bir ekip kurarak, sanal gerçeklik (VR) konusunda yeni bir proje geliştirmeye başlamış.

Google’ın Android işletim sistemini telefondan otomobile, kahve makinesinden kol saatine kadar akla gelecek her türden cihazın içinde görmeye alıştık. Samsung’un Gear VR projesi gibi çalışmalarda Android yüklü cep telefonlarının VR gözlüklerinin içinde kullanılmasına da yabancı değiliz. Ancak Google’ın bu yeni başlattığı projeyle, özellikle VR uygulamalar ve cihazlar için hazırlanmış yeni bir Android sürümü yaratmayı hedeflendiği söyleniyor. En azından gazetenin haberi bunu iddia ediyor.

Tabii bu gerçekse bile, Google’ın sanal ve artırılmış gerçeklik alanlarındaki tek projesi olduğu söylenemez. Şirket halen Magic Leap adlı artırılmış gerçeklik (AR) projesine yatırım yapmış bulunuyor. Ayrıca kendi AR projesine ve bu konuda çalışan ekibe de sahip. Ne de olsa Glass cihazının önemli bir parçasını da artırılmış gerçeklik oluşturuyor. Ancak bu yeni Android VR projesiyle birlikte, donanım üreticileri için yeni kapılar açılabilir.