Anasayfa Haber Mad Max Sonbaharda Geliyor

Mad Max Sonbaharda Geliyor

Uygarlığın çöküşünden sonraki dünyayı anlatan oyunları sevenler için Eylül ayı güzel bir ay olacak gibi görünüyor.

Üçüncü dünya savaşından sonra yeryüzünde kalan bir avuç insan için hayat dipsiz, manasız, vahşi bir cehennemden başka bir şey değildir. Bu karmaşanın ortasında ise ailesini kaybetmiş eski bir polis memuru vardır. Bu hikaye size tanıdık geliyor mu? Evet, Mel Gibson’ı dünya çapında bir aktör haline getiren Mad Max karakterinden bahsediyoruz.

Avalanche Studios tarafından yapılmakta olan Mad Max için resmi çıkış tarihi en sonunda belli oldu. Oyun piyasaya 1 Eylül 2015 tarihinde çıkacak. Oyunda efsanevi Mad Max karakterini canlandıracak ve nükleer kıyamet sonrası uzayıp giden çöllere birazcık olsun düzen getirmek için savaşacağız. Bu arada oyunun halen yapılmakta olan Mad Max: Fury Road adlı yeni filmle hiç ilgisi olmadığını da belirtelim. Ancak şüphesiz birinin başarısı diğerine de iyi bir doping yapacaktır.

Oyunda ana karakter Max’i canlandıracağız, belimizde namlusu kısa kesilmiş bir çifte, altımızda da Magnum Opus lakaplı bir V-8 Interceptor olacak. Bu arada klasik filmlerin ayrılmaz bir parçası olan Dogmeat adlı kuçu bu oyunun yayınlanan videolarında pek boy göstermiyor. Ancak aradan geçen yıllar içinde Dogmeat karakterinin artık daha ziyade Fallout serileriyle özdeşleştiğini de kabul etmek lazım.

Tabii ki nükleer serpintiyle şenlenmiş olan çöller pek çok motorize çeteye ev sahipliği yaptığından, oyunda Magnum Opus’un büyük bir rolü olacak. Bu araç için bulacağımız ek parçalar sayesinde direksiyon başında geçen bölümler tek düze olmaktan kurtulacak. Öte yandan oyunda silahımız olmasına rağmen, cephanenin az bulunması yüzünden daha çok yakın dövüş teknikleri ön plana çıkacak.

Mad Max ilk duyurulduğunda tüm oyun konsollarına da çıkacağı söylenmişti. Ne var ki kısa süre önce Xbox 360 ve Playstation 3 sürümlerinin yapılmasından vazgeçildiği açıklandı. Oyun sadece Windows PC, Xbox One ve PS 4 için çıkarılacak. Yapımcı firma oyunu zamanında ve düzgün yapabilmek için bir önceki konsollardan vazgeçmek zorunda kaldıklarını açıkladı.