Anasayfa Haber Valve, Oyunlarında Sanal Gerçeklik Kullanmayabilir

Valve, Oyunlarında Sanal Gerçeklik Kullanmayabilir

Valve yetkilileri oyunlarına sanal gerçeklik gözlüğü desteği ekleme konusunda pek de umutlu görünmüyorlar.

Valve programcılarından Jeep Barnett tarafından Kotaku’ya verilen özel bir ropörtaj, şirketin gittikçe yükselen sanal gerçeklik gözlüğü trendine temkinli yaklaştığını ortaya çıkardı. On seneden fazla bir süredir Half Life 3’ü duyurması beklenen ve Steam’i online oyun satışında endüstri standardı haline getiren Valve, bu konuda pek de girişken davranmıyor.

Barnett’a göre bunun sebebi şirketin sanal gerçeklik (VR) gözlüklerini geçici bir moda olarak görmesi değil. Ancak Valve’ın elindeki personel ve zaman, oyunlara VR desteği kazandırmak için pek de yeterli sayılmaz. Barnett başta Half Life serileri olmak üzere tüm oyunlarına baktıklarını, hangi oyunların VR deneyimine daha yatkın olduğunu anlamaya çalıştıklarını belirtiyor.

Ne var ki oyunlara VR desteği kazandırabilmek ciddi emek ve zaman yatırımı gerektiriyor. Bu yüzden de Valve’ın eski oyunlarına VR desteği getirmesi şimdilik pek de mümkün görünmüyor. Eğer Valve kaynaklı oyunlara VR desteği gelecekse, bu şüphesiz yeni çıkacak herhangi bir oyuna uygulanacaktır. Üstelik oyun yapılırken içine bu teknoloji gömmek, eski oyunlara sonradan uydurmaya çalışmaktan daha verimli olacaktır.