Anasayfa Haber Apple, 12 İnçlik Yeni Macbook Modelini Tanıttı

Apple, 12 İnçlik Yeni Macbook Modelini Tanıttı

Uzun süredir söylenti olarak bilinen 12 inçlik yeni Macbook modeli sonunda resmen tanıtıldı. İşte teknik özellikler, fiyat seçenekleri ve çıkış tarihi.

Apple’ın 12 inçlik yeni bir Macbook modeli üzerinde çalıştığına dair söylentiler bir süredir ortalıktaydı. Şirketin bugün düzenlediği Spring Forward etkinliğinde ise yeni Macbook modeli resmen tanıtıldı. 12 inçlik yeni Apple ürünü; inceliği, hafifliği ve pil ömrü ile dikkat çekiyor.

Sadece Macbook olarak adlandırılan 12 inçlik yeni taşınabilir bilgisayar, Macbook Air’den %24 daha hafif olarak karşımıza çıkıyor. Toplam ağırlığı yaklaşık 900 gram olan Macbook, bu özellikleriyle kolayca taşınabilir bir dizüstü deneyimi sunuyor. 12 inçlik ekranını 2304×1440 çözünürlükle destekleyen yeni Macbook, kullanıcılara 9 saatlik web dolaşımı süresi sunuyor.

Yeni Macbook’un tasarımında bazı radikal değişikliklere gidilmiş durumda. Apple’ın Butterfly adını verdiği yeni bir klavye sistemi kullanan yeni modelde klavye, gövdenin tamamına yayılıyor. Bir diğer değişiklik ise trackpad cephesinden geldi. Apple, Force Touch olarak adlandırdığı trackpad sistemini yeni Macbook’ta kullanıyor. Force Touch teknoojisi, trackpad’in tıklama işlevini kaldırıyor ve kullanıcıya dokunmatik ekran hissiyatı sağlıyor.

macbook ağırlık

12 inçlik yeni Macbook, işlem gücünü Intel’in son nesil Broadwell işlemcilerinden alıyor. Intel Core M işlemci kullanan yeni Macbook’ta dikkat çeken bir diğer detay ise USB Type-C yuvası. Apple, yeni Macbook’ta kablosuz teknolojilerin kullanılmasını istiyor ve bu yüzden USB Type-C dışında bütün yuvaları kaldırmış durumda. Yeni Macbook’a konulan USB Type-C yuvası, aynı anda hem HDMI, hem şarj girişi hem de USB yuvası işlevini görüyor.

Nisan ayında gümüş, siyah ve altın renklerinde piyasaya sürülecek olan yeni Macbook’un fiyat aralığı 1300 dolardan başlıyor. 1.1 GHz işlemci hızı ve  8 GB RAM ile satışa sunulacak olan yeni Macbook’un daha güçlü özelliklere sahip modeli ise 1600 dolar fiyat etiketine sahip olacak.