Anasayfa Haber NVIDIA GTX960 Serilerinde 4 GB Modeller Geliyor

NVIDIA GTX960 Serilerinde 4 GB Modeller Geliyor

Nvidia’nın giriş seviyesi olarak belirlediği GTX960 serilerinde, pek çok markanın 4 GB hafızalı modelleri ortaya çıkmaya başladı.

Yeni GeForce GTX900 serileri Nvidia tarafından duyurulduğu ilk günden beri çıkması beklenen giriş seviyesi GTX960 modeli, piyasaya 2 GB RAM ile geldiğinde biraz hayalkırıklığı yaşanmıştı. Her ne kadar GTX960 kendinden bekleneni fazlasıyla verse de, modern oyunların yüksek doku kaliteleri nedeniyle her zaman biraz daha fazla ekran kartı hafızası istemesi kaçınılmaz. Bu da tüketicinin bakış açısında ciddi rol oynuyor.

Şimdiyse pek çok ekran kartı üreticisi GTX960 modellerinin 4 GB hafızalı sürümlerini duyurmaya başlamış bulunuyor. İlk duyurular MSI, ASUS ve EVGA markalarından geldi. Bu firmalar halen gayet iyi satan GTX960 kartlarında 2 GB modellerin yanı sıra 4 GB modelleri de eklediklerini birer birer açıkladılar.

Bu yeni kartlarda da 2 GB modellerdeki 128 bit veri yolu kullanılıyor, yani burada bir değişiklik görünmüyor. Ancak tabii ki artan hafıza miktarının özellikle Witcher 3 gibi hayli zorlu oyunlarda bile bir miktar performans artışı getireceği öngörülüyor. Mesela ASUS’a göre 4 GB GTX 960 STRIX modeli, Assassin’s Creed: Unity ve Battlefield 4 gibi oyunlarda 2 GB versiyona göre % 12 daha fazla performans gösteriyor.

Henüz bu kartların ne zaman raflara düşeceği belli değil, ancak çok yakında olacağı tahmin ediliyor. Fiyatların ise 2 GB modelden biraz daha fazla olacağı kesin. 4 GB modellerin 2 GB modellere göre en az 50 ila 100 dolar daha pahalı olma ihtimali uzak değil.