Anasayfa Haber Sony, Playstation Mobile Servisini Kapatıyor

Sony, Playstation Mobile Servisini Kapatıyor

Sony’nin ilgi çekmekte zorlanan Playstation Mobile servisinin fişini 10 Eylül tarihinde tamamen çekeceği bildiriliyor.

Sony tarafından 2012 sonbaharında hizmete sokulan Playstation Mobile servisinin amacı, Android telefon kullanıcılarına da klasik ve yeni Sony Playstation oyunlarını oynama imkanı sunmaktı. Bu platform üzerinde hem bağımsız geliştiricilerin, hem de SCE World Wide Studios yapımı oyunlar satışa sunulacaktı. Android kullanıcıları buradan seçtikleri oyunları satın alıp cihazlarında oynayabileceklerdi.

Ne var ki Sony tarafından bu servisle uyumlu olarak seçilen telefonların sayısı çok fazla olmadı. Sony’nin kendi Xperia telefonlarından bazılarının yanı sıra, HTC ve Sharp üretimi bir kaç Android telefon modeli bu hizmetle uyumluydu. Bu da servisin potansiyel müşteri kitlesini hayli daralttı.

Sony geçtiğimiz yıl yeni Android sürümleri için Playstation Mobile desteği vermeyerek, bu servisi kapatmaya hazırlandığının sinyalini zaten açıkça vermişti. Yeni yapılan açıklamaya göre Playstation Mobile üzerinden içerik satışı 15 Temmuz tarihinde sona erecek. 10 Eylül tarihinde ise daha önce satın alınmış içeriklerin indirilmesi de dahil olmak üzere tüm servis durdurulacak.