Anasayfa Haber Yeni Lumia Gözünüzün İçine Bakacak

Yeni Lumia Gözünüzün İçine Bakacak

Microsoft’un bir sonraki amiral gemisi telefonunda bir kaç sıra dışı teknolojinin bulanacağı fısıldanıyor.

Microsoft’un bir sonraki üst seviye Lumia telefonu merakla bekleniyor. Her ne kadar şirket dikkatini giriş ve orta seviye telefonlara yönelterek pazar payını artırmaya odaklanmış olsa da, üst seviye telefonların her zaman ilgi çektiği de tartışmasız bir gerçek.

Ne var ki şirket yeni Lumia telefonu ancak Windows 10 çıktıktan sonra ortaya çıkaracağını söyleyerek, piyasaya açık bir mesaj vermiş oldu. Bu yeni telefon özellikle Windows 10’un tüm cihazları tek işletim sisteminde birleştirme iddiasını pekiştirmek için en önemli araçlardan biri olacak. Söylentilere göre Microsoft bu amaçla yeni Lumia’yı bazı sıra dışı teknolojilerle de donatıyor.

Microsoft’un mobil departmanına yakın bir kaynaktan sızdığı söylenen bilgilere göre, henüz adı belli olmayan ancak Lumia 940 olarak adlandırılması muhtemel yeni telefonda, diğer firmalar arasında moda olduğu üzere parmak izi okuyucu kullanılmayacak. Onun yerine kızılötesine yakın ışık bandında görebilen ve bu sayede karanlıkta da çalışabilen bir iris tarayıcı bulunacak. Yani yeni Lumia sahibini gözünden tanıyacak!

Buna ek olarak telefonla birlikte bir de dok istasyonu geleceği iddia ediliyor. Bu istasyon sadece şarj için değil, Lumia’yı diğer tüm Windows 10 cihazlarla bağlamak için kullanılacakmış. Hatta gerekirse bu istasyon sayesinde telefonun tek başına bir bilgisayar olarak kullanılabilmesi de söz konusu olacakmış.

Daha önceki söylentiler olası bir Lumia 940 modelinde Qualcomm Snapdragon 805 işlemci kullanılacağını ifade ediyordu. Ancak yeni söylentilere göre bu telefonda Snapdragon 810 kullanılacak. Ayrıca telefonda 20 ila 30 MP arasında hayli gelişmiş bir kameranın da olacağı iddia ediliyor.