Anasayfa Makale Chrome İçin İndirilmesi Şart 8 Kullanışlı Eklenti

Chrome İçin İndirilmesi Şart 8 Kullanışlı Eklenti

Google Chrome’u, bu eklentiler sayesinde çok daha verimli bir şekilde kullanabileceksiniz.

Modern tarayıcıların en önemli faydalarından biri şüphesiz eklentileridir. Pek çok alanda kullanıcıların işine yarayan bu eklentiler sayesinde tarayıcı tecrübesi daha önceleri hiç olmadığı kadar gelişti ve gelişmeye devam ediyor. Bu yazımızda ise genel üretkenlik konularında kullanıcılara oldukça fayda sağlayacak popüler eklentileri tanıtıyoruz.

ShortenMe

shortenme

Link kısaltma servisleri, son yıllarda internet literatürümüze girdi. Kimi servisler bu özelliği reklam geliri için kullansa da, kullanıcıları yormayacak kısa linkler pek çok site tarafından halen kullanılıyor. ShortenMe ise bu özelliği Chrome’a kazandıran oldukça başarılı bir eklenti. ShortenMe eklentisi ile o anda bulunduğunuz sitenin adresini, goo.gl türü bir kısaltılmış linke çevirmeniz mümkün. Üstelik bu işlem sırasında eklenti kullanıcılara QR kodu da sunuyor.

Google Calendar

google calendar

Google Calendar eklentisinin sunduğu takvim servisi, günlük internet kullanımı sırasında diğer takvim uygulamalarına olan ihtiyacı büyük ölçüde azaltıyor. Google hesabınız ile kullandığınız basitleştirilmiş bu takvim servisi, hızla etkinlik oluşturmanıza olanak sağlıyor ve var olan eklentileri kontrol etmenizi kolaylaştırıyor.

Save to Google Drive

save to google drive

Google Drive ekibi tarafından geliştirilen bu ufak eklenti sayesinde tarayıcıda görebildiğiniz bütün görselleri ve bağlantıları doğrudan Google Drive hesabınıza yükleyebilirsiniz. Save to Google Drive ile bütün bir web sayfasını bile .png veya .html formatında kaydetmek mümkün. Sadece eklenti bölmesindeki Drive logosuna tıklayın ve bekleyin.

Clearly

clearly

Google Chrome’un en büyük eksiklerinden biri olan özel okuma modu, halen geliştirme sürecinde. Ne zaman çıkacağı belli olmayan bu özelliği beklemek istemeyen kullanıcıların imdadına ise Clearly koşuyor. Evernote ekibi tarafından geliştirilen bu eklenti. Okumak istediğiniz yazının içinde bulunduğu web sayfasını daha okunabilir hale getiriyor. Yazı ve yazının içindeki görseller hariç her şeyi sayfadan kaldıran bu eklenti sayesinde dikkatiniz dağılmadan uzun makaleleri okumaya başlayabilirsiniz.

Snagit

snagit

Söz konusu ekran görüntüsü almak ve türevleri olduğunda Snagit’in adını duymayan kalmamıştır. TechSmith tarafından geliştirilen Snagit ile bir web sayfasının belirli bir kısmının ekran görüntüsünü alabilir, aldığınız ekran görüntülerini doğrudan Google Drive’a kaydedebilirsiniz.

Capture Editor ile aldığınız ekran görüntülerine yönerge simgeleri ekleyerek, görsel rehberler hazırlamayı kolay hale getirebilirsiniz. Web sayfasında video kaydı yapma özelliği de bulunan Snagit’in tek dezavantajı ise bir süre sonra ücret istemesi.

Todoisttodoist

Chrome için kullanabileceğiniz en başarılı görev düzenleyici eklentilerden biri olan Todoist ile yapmanız gereken işleri not alabilir, kategoriler oluşturup notları düzenleyebilir ve an itibariyle ne yapmanız gerektiğini çabucak kontrol edebilirsiniz. iOS ve Android platformunda uygulama olarak faaliyet gösteren Todoist eklentisi ile mobil uygulamanızı senkronize edebilmeniz de mümkün.

Pushbullet

pushbullet

Tarayıcınız ile mobil cihazınızı bağlayan bu eklenti sayesinde iOS veya Android telefonunuzdaki bildirimleri doğrudan tarayıcınızdaki Pushbullet eklentisinde görebileceksiniz. Bildirim senkronizasyonunun yanı sıra eklentiden girdiğiniz yazının Android cihazınıza kopyalanması gibi oldukça hoş yan özellikler de Pushbullet’ın faydalarından biri.

Pocket

pocket

İnternette gezinirken hoşunuza giden bir makale buldunuz ancak okuyacak vaktiniz mi yok? Chrome’un Save to Pocket eklentisi ile sonradan göz atacağınız web sayfalarını kolayca arşivleyebilirsiniz. Etiketleme sistemi sayesinde aradığınız kayıtlara kolayca ulaşmanızı sağlayan Pocket’in premium servisi; kalıcı arşivleme, ek arama fonksiyonları ve organizasyon özellikleri sunuyor.