Anasayfa Haber Gerçek Tatbikata Sanal Genişleme!

Gerçek Tatbikata Sanal Genişleme!

Her yıl Amerika ve NATO üyesi ülkeler tarafından ortaklaşa düzenlenen Red Flag tatbikatlarına bu yıl sanal birimler de katılacak.

Yaklaşık 40 yıldır Amerikan Hava Kuvvetleri tarafından düzenlenen ve NATO üyesi ülkelerin de katılımıyla gerçekleşen Red Flag tatbikatları, vaktiyle Sovyet tehdidine karşı bir hazırlık olarak başlamıştı. Kızıl bayrakla temsil edilen düşman güçler ve mavi bayrakla temsil edilen dost güçler zaten eskiden beri NATO tatbikatlarının standart taraflarıdır.

Red Flag tatbikatları özellikle hava kuvvetlerinin hazırlık seviyesini yüksek tutmak için düzenlenir. Amerika’nın Nevada eyaletindeki Nellis Hava Üssü merkez alınarak düzenlenen tatbikatlarda bu yıl yeni bir düzenlemeye gidilmesi söz konusu. Bu yıl tatbikat Nellis Üssü çevresindeki geniş çöl arazisiyle sınırlı kalmayacak. Gelişmiş simülatörler kullanılarak çeşitli birimlerin internet üzerinden tatbikata sanal olarak dahil edilmesi de sağlanacak.

Bu simülasyonlar sadece hava çatışmalarını da temel almayacak, aksine çeşitli destek birimlerinin koordinasyon ve manevra kabiliyetlerini ortaya koymaya yarayacak. Pentagon bu sayede tatbikatların çok daha geniş bir alanı ve dünyanın dört bir yanından katılan birimleri kapsamasını amaçlıyor. Katılımcılar hem dost, hem de düşman kuvvetleri canlandıracaklar.