Anasayfa Haber Nintendo Yeni Denizlere Yelken Açıyor

Nintendo Yeni Denizlere Yelken Açıyor

Nintendo tarafından düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamalar, şirketin gelecekle ilgili planlarını ortaya koydu.

Nintendo tarafından yapılan basın toplantısında şirketin gelecekle ilgili iki büyük planı olduğu ortaya çıktı. Bunlardan ilki, Nintendo ve DeNA ortak çalışmasıyla yeni bir hizmetin devreye girecek olması. Club Nintendo’nun yerini alacak olan bu yeni hizmet abonelik sistemiyle çalışacak ve birden fazla platform için oyun sunacak. Bunun tam anlamı şu; Nintendo artık Android cihazlar da dahil olmak üzere pek çok sistem için oyun geliştirmeye başlayacak!

Geçmişte Android cihazlara yönelik herhangi bir planları olmadığını defalarca belirten şirketin bu yönde adım atması, Nintendo fanları için biraz şaşırtıcı olabilir. Ancak daralan pazar payı karşısında er geç gerçekleşeceği beklenen bir gelişmeydi. Ancak bu demek değil ki eski Nintendo klasiklerini Android platformuna port etmekle yetinecekler. Burada birden fazla platform için geliştirilecek bir dizi yeni oyunun yapımı söz konusu.

Bu yeni platformlardan biri de Nintendo’nun şimdilik hakkında çok fazla açıklama yapmadığı yeni NX cihazı olacak. Bu basın toplantısında kısaca adından bahsedilen NX, henüz geliştirilme aşamasında ve hakkındaki detaylı bilginin ancak önümüzdeki yıl açıklanması bekleniyor. NX tamamen yeni bir oyun konsolu mu olacak, yoksa olan sistemler için bir eklenti mi olacak, orası bile henüz belli değil.