Anasayfa Haber Amerikalılar Mobil Ödemeye Isınamadı

Amerikalılar Mobil Ödemeye Isınamadı

Para

Amerika’da yapılan bir araştırma, mobil cihazlar üzerinden ödeme sistemlerinin halk arasında çok kabul görmediğini ortaya koydu.

Apple Pay ve Google Wallet gibi cep telefonu üzerinden ödeme yapılabilmesine imkan tanıyan sistemler bir süredir teknoloji devlerinin gündeminde olan bir konu. Bilişim devleri ekonomiye daha derinden entegre olabilmek için tüketiciye telefon satmaktan çok daha fazlasını yapmaları gerektiğini düşünüyor. Çok haksız da sayılmazlar.

Ancak Princeton Survey Research Associates International (PSRAI) tarafından yapılan bir kamuoyu araştırması, Amerikan halkının bu tür mobil ödeme sistemlerine karşı mesafeli durduğunu ortaya koydu. Çalışmaya dahil olanların büyük kısmı kredi ve banka kartlarını kullanarak ödeme yapabilmeye alışmışlar. Bunu yeterince kolay ve güvenli olarak gören kullanıcılar, mobil ödeme sistemlerine geçmek için pek sebep görmediklerini açıkça ifade etmişler.

Araştırmaya katılan arasında mobil ödeme sistemlerini her fırsatta kullananların oranı % 6 civarında kalmış. Ayrıca % 11’lik bir kesim de gerektiğinde bu sistemlerden faydalanacaklarını belirtmişler. Ne var ki geri kalanlar kartla ödeme yöntemlerinden memnun olduklarını bildirmişler. Bu oranlar altı aylık araştırma süresince çok da değişmemiş. Araştırmayla ilgili daha fazla detaya buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.